Schoorl – afgelopen zondag werd er in het Hollandse Schoorl het NK 10 kilometer georganiseerd. Namens HAC’63 waren er diverse atleten actief in de verschillende leeftijdscategorieën, zij wisten mooie prestaties neer te zetten. Maar Henry Rutgers wist de meeste aandacht naar zich toe te trekken door er met het zilver vandoor te gaan bij de mannen 40+.Het parcours van de 10 kilometer liep onder andere door de bossen en duinen van Schoorl, de wind zorgde vooral op de open stukken dat de omstandigheden zwaar waren. Henry Rutgers wist de wind te trotseren en in 32:48 de finishlijn te passeren. Daarmee wist hij eremetaal bij de mannen 40+ veilig te stellen. Hij kwam namelijk als tweede binnen deze categorie over de finish. Henry was echter niet de snelste atleet van HAC’63. Bij de senioren wist Alwin Heijting een tijd van 32:30 te noteren. Hij wist hier als drieënveertigste te eindigen.

Bij de dames wist Jacelyn Gruppen ondanks de zware omstandigheden dicht in de buurt van haar persoonlijk record te komen. Met een tijd van 34 minuten en 46 seconde wist zij als achtste dame de finish te passeren. Eline Glas volgde als negenentwintigste dame met een tijd van 37:59. Dit was voor haar een enigszins tegenvallende prestatie, maar de atlete van HAC’63 kampt al sinds december met een blessure en miste daardoor een goede voorbereiding.

Ook bij de junioren waren atleten van HAC’63 aanwezig. De beste prestatie werd hier geleverd door Job IJtsma. Job wist met een tijd van 33:59 een zesde plaats op zijn naam te zetten. Ook voor Lamko Hulzebos was er een zesde plaats dit jaar. Vorig jaar wist de Zuidwoldiger atleet nog brons te halen bij de mannen 50+, maar dat zat er dit jaar door omstandigheden niet in. Dit jaar wist hij dus met 36:01 een zesde plaats op zijn naam te zetten. Rob van der Graaf, die vorig weekend een zeer succesvol NK Indoor kende, werd bij de masters 55+ vijfde.

Tekst: Remco Bos
Foto: Gerrit Voortman