Lemelerveld – Afgelopen zondag vond op en rondom de Lemelerberg voor de vijfde keer de Sukerbiet Trailrun plaats. Er kon gekozen worden voor een ronde van 11 of 25 kilometer. Beide routes gaan door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland en bevatten maar slechts een kilometer verharde weg. Niet voor niets is deze natuurrijke omgeving het favoriete trainingsgebied van diverse HAC’63 atleten.

Op de 25 kilometer moest de Archemerberg dan ook maar liefst drie keer beklommen worden. Bij de 25 kilometer moesten 350 hoogtemeters bedwongen worden en bij de 11 kilometer 155! Na, een koude start en de eerste kilometers wind tegen, begon na drie kilometer de eerste klim. HAC’63 atleet Erwin Akkerman die gisteren nog bedacht dat het toch wel een leuke trainingswedstrijd was, kon gelijk voorin mee. Akkerman voelde zich als een vis in het water op het zware parcours van de Lemelerberg. Hij voerde nog een poos de kopgroep aan, maar werd uiteindelijk derde achter Joep Emmen en Falco Olivier in een tijd van 1 uur en 36 minuten. Bert Karssies van HAC’63 liep in het begin nog een stuk met Erwin mee, maar moest hem op de pittige klimmetjes toch laten gaan. Ook Bert kon goed uit de voeten op dit heuvelachtige parcours en wist zelfs bij de eerste tien te eindigen.

Teamgenoot Aard van der Vinne, traint bijna wekelijks in deze omgeving. Hij probeerde het gaatje met Bert nog dicht te lopen, maar moest Bert toch voor laten gaan. Ook Jeroen Thalen toonde zich de laatste weken al super sterk op de halve marathon, en wist vlak na Aard te finishen. Antien van der Vegt pakte vanaf de start de koppositie bij de dames, en wist deze ondanks zware laatste kilometers te behouden. Zij kwam in een tijd net boven de twee uur over de finish. HAC’63 atletes Jozina Emst en Manon Vos besloten elkaar te steunen en samen deze mooie route te volbrengen. Zij wisten uiteindelijk ruim binnen de drie uur te finishen. Frank Everts koos voor de korte afstand en ging gelijk snel van start. Het lukte hem uiteindelijk net niet om bij de nummer één te blijven, maar met een tijd van net boven de 42 minuten was dit een sterk optreden van de atleet van HAC’63.

Tekst: Antien van der Vegt