Apeldoorn- Afgelopen weekend was het tweede weekend van het NK Indoor. Na de masters was het ditmaal aan de junioren om hun kunsten te vertonen. Namens HAC’63 kwamen Maaike Geerling en Britt Roos in actie. 

Britt Roos koos ervoor om dit weekend een andere afstand te lopen. De 800 meter specialist koos voor meer uitdaging en dacht deze te kunnen vinden op de 400 meter. Dat betekende ook dat ze weer eens vanuit een startblok moest startten. Doordat ze dit al een tijdje niet meer heeft gedaan op een wedstrijd, was haar start niet de beste. Vervolgens wist Britt zich goed te herpakken en liep twee strakke rondes in 30 seconden. Daardoor kwam ze in een tijd van 1:00,93 over de finish. Ze wist haar serie niet te winnen en met een derde plaats zou het ook lastig worden om te kwalificeren voor de finale. En nadat alle series gelopen waren, was het duidelijk dat er niets meer dan een achtste plaats in zat. Toch is dat een mooie prestatie voor de juniore C die als junior B meeliep. 

Maaike Geerling had zich gekwalificeerd voor de 200 meter sprint. Hier wist zij haar serie in 27,30 te lopen. Dat was helaas niet genoeg om in aanmerking te komen voor een plaats in de finale. Maar het was wel een verbetering van haar persoonlijk record. Ze kan daardoor terug kijken op een goed NK.

Tekst: Remco Bos