NK-indoor 800 meter onder 20 jaar

Vorige week waren de HAC-ers Gert-Jan Stevens, Harm-Jan Martens en Rob de Graaf actief in Apeldoorn. Dit weekend was het de beurt aan Wouter de Roo van HAC’63; hij was de enige Hoogevener die meedeed aan dit Nederlands kampioenschap onder de 20 jaar.

Sinds 2020 traint deze HAC-atleet bij het team JJ Running in Arnhem, Sneek en Drachten onder leiding van John Jansen en Douwe Yske. De aanpak en de manier van trainingen was compleet anders dan hij gewend was. Met zes keer trainen in de week en een enorm doorzettingsvermogen ging hij met kleine stapjes vooruit. In 2020 liep hij 2.12 op de 800 meter. Afgelopen seizoen liep hij uiteindelijk 2.01. De afgelopen maand heeft hij veel indoor wedstrijden gelopen om z’n tijd aan te scherpen en om zich te kwalificeren voor het NK indoor.  Voor het eerst liep hij onder de grens van 2 minuten tijdens de 800 meter indoor in een tijd van 1.58.88.

Dus met hoge verwachting verscheen hij op zaterdag 11 februari aan de start van de 800 meter NK-mannen onder de 20 jaar. Er waren vier series: de eerste uit elke serie en de twee tijdsnelsten mochten door naar de finale op zondag. Wouter startte in de tweede serie. De loting was ongunstig. In deze serie liep ook een atleet die uiteindelijk Nederlands kampioen is geworden.

Wouter liep de eerste ronde op kop. In ronde twee werd er flink versneld. Wouter liet zich niet gek maken en bleef zijn eigen race lopen. Na 500 meter liep hij weer tweede. Hij heeft een constante race gelopen en kwam over de eindstreep in een tijd van 2.01.12. Helaas was dit net tekort om mee te mogen doen aan de finale op zondag.

Hij kan terugkijken op een geslaagd indoorseizoen en Nederlands kampioenschap.

Nu bereidt hij zich voor op het outdoor seizoen.

Tekst: Gerko de Roo Foto: Wouter de Roo, foto gemaakt door Gerko de Roo