Havelterberg – Op zaterdag 11 februari 2023 stond de OER.cross voor meerdere HAC’63-atleten op het programma. Deze crossloop vond plaats op het Defensie Oefenterrein. Dit jaar was de cross nog uitdagender gemaakt, want er waren nog meer pittige klimmetjes in het parcours opgenomen. Hier lieten de lopers van HAC’63 zich niet door afschrikken, ze vonden het juist extra mooi!

Bij de jeugd werd er sterk gelopen. Op de 1 kilometer liep Lieke Snoeken voorin het veld mee. Het was spannend, want de top drie kwam vlak na elkaar over de finish. Lieke mocht uiteindelijk het brons in ontvangst nemen. Op de dubbele afstand, de 2 kilometer, was er ook succes voor HAC’63. Tara Benjamins liep naar het zilver in een keurige tijd op deze cross.

De volwassenen konden kiezen uit twee afstanden: middellang (1x 500m + 2x 2500m) of lang (1x 500m + 3x 2500m). Misschien had u het al uitgerekend, maar voor de middellange cross betekende het een wedstrijd van 5,5 km. Anne Smelt haalde bijna een gemiddelde van 10 km/u op dit loodzware parcours  en werd 21e in de mannencategorie. Bij de vrouwen wist Ilona Stille een top-10 plaats te bemachtigen, want ze werd achtste.

De lange cross startte een uur later. Harm-Jan Martens liep bijna 15 km/u op deze cross van 8km. Hij werd tiende bij de mannen. Arjan Gruppen liep vorig jaar een tijd van 34:13 minuten. Dit jaar liep hij een in een tijd van 36:04 minuten naar plek 17. Betekent dit dat het dit jaar slechter ging? Zeker niet! Dit laat zien dat de parcoursbouwers het veel technischer hebben gemaakt. Gruppen is juist sterk in vorm. Michel Gort koos ook voor de langste afstand. Hij werd 33e van de 67 deelnemers, met een mooi gemiddelde van 11,11km/u. Tamara de Vries wist Michel bij de finish net voor te blijven. Een tijd van 43:09 minuten leverde De Vries een vijfde plek op bij de dames. Extra knap, want onderweg maakte ze een valpartij mee.