Op 31 mei organiseert HAC’63 de jaarlijkse Simone FM Estefetteloop. De voorbereidingen voor 2017 zijn ondertussen in volle gang en de eerste aanmeldingen komen ook al binnen.

Tijdens de Estafetteloop is het de bedoeling om binnen een (half) uur zo veel mogelijk ronden van 400 meter te lopen. Dit doe je  uiteraard in teamverband. Een team moet uit minimaal 2 en mag uit maximaal 4 deelnemers bestaan. De volgorde waarin deze deelnemers lopen maakt niet veel uit, zolang er maar gewisseld word. 

Bij de Halfuursestafette was Team Mila Fryslan vorig jaar de grote winnaar, zij wisten zowel het jongens- als meidenklassement te winnen. Beide podia werden aangevuld door EAC de Sperwers en HAC’63. Team Mila Fryslan heeft al aangegeven van de partij te zijn op 31 mei en ook het talententeam van HAC’63 zal aanwezig zijn. Dat belooft in ieder geval weer een mooie strijd te worden.

Bij de bedrijven Estafette was het een spannende strijd tussen het combiteam van Hypotheekcentrum Hoogeveen/Andre Bouwt vloertechniek en Run2day Hoogeveen/Emmen. Laatstgenoemde team wist 1000 meter meer te lopen en ging daardoor met de eerste prijs naar huis. Het combiteam van Hypotheekcentrum Hoogeveen/Andre Bouwt vloertechniek kennende, zullen zij dit jaar weer een sterk team op de been proberen te krijgen om de strijd om de eerste plaats aan te gaan. Ook dit belooft dus nog een spannende strijd te worden.

En dan het hoofdonderdeel, de uursestafette wedstrijdloop. Vorig jaar werd deze bij zowel de dames als de heren gewonnen door een team uit Groningen. De wedstrijdlopers uit het Budgetbestrating/Runnersworld Hoogeveen team van HAC’63 eindigde op beide onderdelen op een tweede plaats. Gaat de ploeg van trainer Gerrit Voortman dit jaar voor de titel of krijgen ze weer concurrentie uit Groningen? Of misschien is er dit jaar een ander sterke outsider die een serieuze poging gaat wagen voor de hoogste trede van het podium? Wie zal het zeggen? In Rotterdam is Nigel Mabena, een Rotterdamse atleet die een aantal maanden bij HAC’63 trainde, aan het kijken of hij een team van Rotterdamse atleten kan vormen, dus wie weet.

Er is per onderdeel ruimte voor 40 teams, dat wil zeggen dat er in totaal 120 teams mee kunnen doen.  Opgeven kan tot 27 mei, 23.59 uur en er is geen na inschrijving mogelijk. Heb je vragen over het evenement of wil je een team opgeven dan kan dat via simonefm@hac63.nl

Tekst: Remco Bos
Foto: Remco Bos (2016)