Tijdens het paasweekend werd er in Amersfoort een paaswedstrijd georganiseerd. Met 418 deelnemers uit heel Nederland, kon het niet anders dat twee talenten van HAC’63 hier aanwezig moesten zijn. Britt Roos en Maaike Geerling willen namelijk graag met de beste van het land de strijd aangaan.

Britt Roos werd tweede op de 800 meter bij de meisjes junioren C. Het 13-jarige talent moest alleen de 2-jaar oudere Yasmine Abbes voor zich laten. Haar tijd van 2.19,43 ligt dicht bij haar persoonlijk record. Hiermee lijkt het al dat Britt vroeg in het seizoen de goede vorm heeft gevonden.

Maaike Geerling deed mee aan de onderdelen 80 meter horden en hoogspringen. Lange tijd stond haar persoonlijk record op 1.50 meter. Dit was tevens een clubrecord dat ze deelde met Mieke Luten. Maar vorige week wist Maaike het record op 1.55 meter te zetten. En ook deze week lukte het Maaike om de 1.50 meter te passeren. Ditmaal was haar beste sprong over 1.51 meter. Het leverde haar een gedeelde eerste plaats op. Op de 80 meter horde de 5e plaats op haar naam te zetten door in een tijd van 13,79 over de hordes heen te snellen.

Tekst: Remco Bos