Emmen – Ieder jaar worden er medaillewedstrijden georganiseerd voor de VB-atleten, atleten met een verstandelijke beperking. Namens HAC’63 namen Richard van Holten, Ingrid van Holten en Raymond Kreeft mee. En met succes, want aan het einde van de dag keerde de ploeg onder begeleiding van Jozina Ernst huiswaarts met een gouden plak voor Raymond.

Op de 100 meter sprint wist Richard zich naar een tijd van 19,52 te snellen, ook Raymond wist met een tijd van 19,65 binnen de 20 seconden te blijven. Beide Heren begonnen daardoor goed aan de dag door allebei een top 20 tijd te noteren. De mooie sportieve strijd die beide HAC atleten onderling voerde werd bij het onderdeel kogelstoten gewonnen door Raymond, hij wist met een stoot van 4.70 meter Richard voor te blijven.  En ook op de 400 meter was het Raymond die de betere tijd liep. Maar Richard maakte zich hier niet druk over, want het onderdeel speerwerpen stond nog op het programma. En dat is een onderdeel dat hij wel goed beheerst. Met een worp van 14.30 meter klom de atleet van HAC’63 in de ranking. Maar helaas was dat niet voldoende om op het podium te komen. Raymond Kreeft mocht wel het podium betreden, hij kreeg aan het einde van de dag een gouden medaille.

Bij de dames deed Ingrid van Holten mee. Na lange tijd aan de zijlijn te hebben gestaan kon Ingrid eindelijk weer mee doen. De 100 meter wist ze in een tijd van 27,98 uit te lopen, goed genoeg voor een tiende tijdsnotering. Ook op het onderdeel kogelstoten wist Ingrid binnen de top 10 te blijven. Ze stootte hier een mooie afstand van precies 4 meter. En dan het zwaarste onderdeel van allemaal, de 400 meter. Op karakter wist Ingrid dit onderdeel uit te lopen in een tijd van 2:29,05. Ze moest op het laatst nog een eindsprint in zetten om niet ingehaald te worden, maar helaas werd ze vlak voor de finish toch nog gepasseerd. Maar trainster Jozina, die weet waar Ingrid vandaan komt, was toch erg trots op haar atleet. Net als haar broertje, kan Ingrid overigens ook goed speerwerpen. Ook zij wist hier te klimmen op de ranglijst.Haar worp van 8.40 meter was namelijk de derde afstand bij de vrouwen.

Tekst: Remco Bos
Foto’s: Remco Bos