Hoogeveen – Het was een geslaagde wedstrijd met maar liefst 55 persoonlijke records, 8 clubrecords en 3 atleten die een clubrecord evenaarden. De wedstrijd was dus niet alleen een succes voor de WOC, die in een nieuwe bezetting deze wedstrijd organiseerde om ervaring op te doen, maar dus ook voor de atleten die meededen. In totaal deden 64 atleten mee aan deze onderlinge vierkamp, waarvan verreweg de meeste pupillen waren. Vooral de pupillen A waren goed bezet.

Bij de mini-pupillen meisjes waren twee atleten actief, Lieke Snoeken en Daphne Veuger. Eerst genoemde ging er met de eerste prijs vandoor. Dat was ook wel te verwachten nadat ze op drie van de vier onderdelen een nieuw clubrecord neerzette. Zo verbrak ze het clubrecord op de 40 meter sprint met zeshonderdste van een seconde en wist ze door 900 meter te lopen ook het clubrecord op de duurloop te verscherpen. Het laatste clubrecord dat ze verbrak stond al op haar naam, medicienbalstoten. Ze verbrak met een stoot van 3,96 meter haar eigen record met maar liefst 30 centimeter. Ook bij de jongens bleven niet alle records ongeschonden. Hier wist Niels Eefting het record op de duurloop op zijn naam te zetten door in vier minuten tijd 875 meter te lopen. Dat leverde hem ook zoveel punten op, dat dat het verschil was tussen hem en de nummer twee Tijn Kohl. Een derde plaats was hier voor Rion Norde, die daarmee dus het brons omgehangen kreeg.

Ook bij de pupillen C waren de records niet veilig. Bij de meisjes wist Dominique Fieten het record op de duurloop te evenaren. De 875 meter die zij liep werd eerder al door Rosalie Kohl gelopen in 2015, beide dames delen dus nu dit record. En ook Ester Olthof wist een clubrecord te evenaren. Zij sprong namelijk op het onderdeel hurkhoogspringen 80 centimeter hoog.  En ook hier was het Rosalie Kohl die deze hoogte al eerder had behaald. Davind Kreeft evenaarde eveneens met 80 centimeter het record op het onderdeel hurkhoogspringen, hij deed dit dan uiteraard bij de jongens. Hij deelt het record nu met Ruben Eefting.

De laatste clubrecords sneuvelden bij de pupillen B. Lorens Reumer wist bijvoorbeeld op het record op de 40 meter sprint met tweehonderdste van een seconde aan te scherpen. En Reinout Venema ging aan de haal met het clubrecord op het onderdeel hurkhoog. Zijn sprong van 90 centimeter is een mooie verbetering van het record dat op ‘slechts’ 70 centimeter stond. Maar ook de meiden lieten van zich zien in deze categorie. Meike Boer is met 1050 meter de eerste vrouwelijke atleet die meer dan een kilometer loopt op de vier minuten duurloop. En ook Isa Scholing wist een clubrecord op haar naam te zetten. Ook bij haar ging het om het onderdeel hurkhoogspringen. Een sprong van 0,85 meter was namelijk precies genoeg om het oude record uit de boeken te springen.

Tekst: Remco Bos
Foto: Remco Bos