De meeste atleten namen afgelopen weekend deel aan de Singelloop. Dit is één van de wedstrijden uit de competitie van HAC’63. Maar er was dit weekend ook succes voor HAC’63 atleten op andere wedstrijden.

Zwartsluis – Aangezien hij zaterdag tijdens de Singelloop verhinderd was, ging Jef Poelman uit Hoogeveen vrijdagavond van start in de Zwartewaterlandloop in Zwartsluis. Met ruim twee minuten voorsprong wist hij de afstand van 12,2 kilometer met gemak te winnen. Tevreden keek Jef terug, “het was geen snel parcours en vooral in het begin had ik wat hinder van de wind. De terugweg langs de boerderijen was het genieten, prachtig om te lopen in een omgeving waar je nog nooit bent geweest.”

Grolloo – Rob van de Graaf uit Hoogeveen liep zaterdag de tien kilometer tijdens de Berenkuil omloop Grollo. Door de regen werd het een benauwde loop, maar toch ging hij goed van start over deze prachtige route door de bossen met voornamelijk onverharde paden. In het heetst van de strijd om de tweede plek, miste hij een pijltje en liep hij samen met anderen een stukje verkeerd. Uiteindelijk wist hij als derde bij de mannen 50+ te finishen.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Jan-Marc Kok