Afgelopen weekend waren er weer veel wedstrijden in de omgeving, naast de Bork Stuifzandrun werd er ook gelopen in Meppel, Zuidlaren en Zwolle. En dat leverde een mooi aantal podiumplaatsen op.

Reest Run, Meppel
Leden van HAC vonden het zaterdag niet erg om een klein ritje naar het westen te maken om de mooie Reest Run mee te maken, en natuurlijk wat prijzen pakken. Erwin Akkerman en Harm Jan Martens besloten er bij de mannen senioren op de halve marathon een Hoogeveen getint feestje te bouwen. Zij eindigden kort na elkaar, met eindtijden van respectievelijk 1:16:12 en 1:16:42. Ook Alice Balde werd runner up op de halve marathon, zij bij de vrouwen senioren met 1:49:21.

Op de 10 kilometer waren Erik Leusink, Bastian Zandbergen, en Kasper Bisschop de snelle afgevaardigden van HAC. Zij werden bij de mannen senioren 2e, 3e, en 4e. Milou Lendfers werd 2e bij de vrouwen senioren. Bij de vrouwen 40+ greep Monica Scheper met een 4e plek een een tijd van 51:47 net naast het podium.

Zuidlaarder Marktloop
Alwin Heijting reisde naar het verre noorden van de provincie. In het historische dorp hield hij zijn hoofd goed boven water, en hij liep weg met een eerste plek op de 5 kilometer een nette tijd van 15:51.

De Baanloop, Zwolle
Rob de Graaf kon niet wachten op het weekend, en pakte daarom maar even op donderdag een 3 kilometer wedstrijd mee. Met een tijd van 10:28 kon hij goed meekomen, en hij werd dan ook 2e bij de mannen.

Tekst: Hylke Brus
Foto: Sylvia Voortman