Spijkenisse – afgelopen weekend werd het NK Run Bike Run, of te wel NK Duatlon georganiseerd. Een drietal leden van HAC’63 verscheen aan de start van dit evenement. Tom van Tellingen en Eline Zomer wisten geen podiumplaatsen te veroveren maar er was wel succes voor Claudia van Tellingen. Zij ontving namelijk het brons  bij de dames 40+.Bij de junioren mocht Eline Zomer het spits afbijten.  Zij moest eerst 5 kilometer lopen waarna ze 20 km op de fiets moest afleggen, om vervolgens nog eens 2,5 km richting de finish te lopen. Tijdens het eerste deel van de duatlon wist Eline in een tijd van 21 minuten en 48 seconden af te leggen. Daarmee wist ze de twaalfde positie in te nemen. Bij het vervolg van het parcours wist Eline niet verder naar voren in het klassement te komen en moest voornamelijk strijden om de twaalfde plaats vast te houden. Hierbij moest ze het niet alleen opnemen tegen haar tegenstanders, maar ook de wind. Vooral over de dijk kon deze veel energie vragen. Gelukkig zijn de omstandigheden voor iedereen gelijk, maar het maakte het fietsen wel zwaar. Eline kwam uiteindelijk als dertiende over de finish in een tijd van 1:15:25. Maar doordat er een diskwalificatie was, eindigde Eline alsnog op een twaalfde plaats.

Vervolgens was Tom van Tellingen aan de beurt. Tom streed mee om de nationale titel bij de mannen 45+. De heren moesten de dubbele afstand ten opzichte van de junioren afleggen. Tom begon dus met 10 kilometer lopen.  Tom kwam als tiende in zijn categorie aan bij de wisselzone. Hierna stond hem een fietstocht van 40 kilometer te wachten. Hier wist hij zich beter in de top 10 te nestelen. Met nog 5 kilometer te gaan was het al vrij duidelijk dat Tom als negende in zijn categorie zou finishen. De voorsprong van de nummer acht bedroeg namelijk al vier minuten en de nummer tien liep bijna vijf minuten achter op Tom.  Uiteindelijk wist hij het 55 kilometerlange parcours in een tijd van 2:15:44 af te leggen.

Ook Claudia van Tellingen was in Spijkenisse te vinden. Nadat zij eerst Eline had aangemoedigd en Tom van start had zien gaan, was het nu haar beurt om te starten. Net als Tom moest Claudia beginnen met een 10 kilometerlange loop, die ze in vijftig minuten wist af te ronden. Ze kwam hier als derde dame in de categorie 40+ door. Ook al waren er slecht drie deelnemers in deze leeftijdsgroep, is de prestatie van Claudia er niet minder op. Ze maakte het namelijk ook een aantal jongere lopers lastig om haar bij te houden. Bij het fietsgedeelte werd het echter wel snel duidelijk dat er niet meer dan een derde plaats in zou zitten, haar achterstand op de nummer één liep op naar een kwartier en de nummer twee had een voorsprong van bijna acht minuten te pakken. De laatste 5 kilometer wist Claudia nog in zesentwintig minuten te lopen, daarmee wist ze het NK in een tijd van 2:35:06 af te ronden. Ze mocht tevens als nummer drie het podium van het NK betreden.

Tekst: Remco Bos
Foto: instagram Eline Zomer