Afgelopen weekend werd er weel veel gesport door onze atleten, de meesten liepen buiten maar een aantal waren actief bij een indoor wedstrijd. En dat leverde weer een aantal mooie prestaties op.

van de vierentwintig deelnemers wist Lorens Reumer bij de jongens pupillen A eerste jaars net niet op het podium te eindigen.  Het scheelde slechts acht punten met de nummer drie. De meeste punten wist Lorens te behalen op het onderdeel sprint. Hier wist hij namelijk in 6,93 seconden 40 meter af te leggen. Daarmee werd hij tweede op dit onderdeel. Ook het onderdeel verspringen ging hem goed af, maar bij het onderdeel kogelstoten verloor hij helaas een aantal kostbare punten. In de zelfde categorie, maar dan bij de meiden, wist Evon Everts een zesde plaats op haar naam te zetten. Ook door haar werden de meeste punten op het onderdeel spint gewonnen.

Bij de tweedejaars A pupillen was er net als voor Evon een zesde plaats voor Ruben Eefting.  Ook zijn beste prestatie werd geleverd op de sprint. Ook bij het hoogspringen en kogelstoten wist hij goed te presteren, maar helaas leverde dat niet genoeg punten op om dichter bij het podium te eindigen. Zijn broertje, Niels Eefting, deed het bij de pupillen C iets beter. Hij wist een vijfde plaats te bemachtigen. Bij hem ging vooral het onderdeel balstoten hem goed af.  In de zelfde categorie was er ook een dertiende plaats voor Jasper Schaap, die net als Niels vooral uitblonk op het onderdeel balstoten. De broer van Jasper, Thijmen, eindigde op exact dezelfde plaats als zijn broertje. Hij wist met een sprong van 2,38 meter zijn beste prestatie op het onderdeel verspringen neer te zetten. Hiermee wist hij dus een dertiende plaats op te eissen bij de jongens pupillen B.

Terugkomend op de pupillen C, hier wist bij de meiden, Naomi Hoorn een vierde plaats op te eisen. Ook zij wist goed te scoren bij het onderdeel balstoten. Waar ze met een stoot over de 4 meter een derde plaat op haar naam wist te zetten. In de jongste categorie, verscheen er nog één van de gebroeders Eefting aan de start. Jurgen wist in deze categorie de vierde plaats op zijn naam te zetten. Dit was helaas ook meteen de laatste plaats aangezien er maar vier deelnemers in deze categorie aanwezig waren. Maar het verschil met de andere atleten was op de verschillende onderdelen was wel klein. Bij het verspringen was het verschil tussen de nummer 1 en Jurgen slechts 8 centimeter.

De beste prestaties van de dag kunnen echter op naam van Maaike Geerling worden gezet. Met een nieuw persoonlijk record op hoogspringen wist Maaike met 1,60 meter de eerste plaats op te eisen. Bij de sprint tweekamp, 40 meter en 50 meter sprint, wist Maaike de tweede plaats te bemachtigen. En bij het onderdeel kogelstoten zat er een derde plaats in het vat voor Geerling. Net als bij het hoogspringen wist ze op de sprintonderdelen en bij het kogelstoten haar eigen persoonlijk record te verbeteren.

Tekst: Remco Bos