Afgelopen zaterdag werd de voorjaarsklassieker de “Halve Marathon van Haren” voor de 35e keer gehouden. Het succes van deze wedstrijd is voor een groot deel te danken aan het afwisselende parcours dat de lopers door het Hondsruglandschap, het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder voert. Om 11 uur werden de lopers weggeschoten voor één grote ronde van ruim 21 kilometer.

HAC’63-atleet Jef Poelman ging er na een pittige strijd met de winst van door. Hij bleef met een tijd van 1 uur 15 minuten en 42 seconden, Dennis Westra van Vitalis ruim een minuut voor. Freek Hoolsema uit Assen moest bijna twee minuten toegeven. Poelman had vorige maand te maken met een zware griep en was mede daardoor erg tevreden met deze prestatie. Poelman: “Het kan zeker nog harder, maar voor vandaag was dit het maximale”. Arjan Gruppen was de tweede atleet van HAC’63 en hij liep met een tijd van 1’25”53 een nieuwe persoonlijke besttijd. Na hem volgden Jeroen-Pieter van der Vliet in 1’29”11 en Evert Jansen in 1’31”11. Sandra Medendorp werd 7e bij de dames in 1’47”11.

Naast Haren werden er ook goede prestaties geleverd tijdens de Veneboerloop in Drachten. Een drietal HAC’63-atleten ging van start op de 10 kilometer, wat tevens gold als het Noordelijk kampioenschap op deze afstand. HAC’63-toppers Alwin Heijting en Erik Leusink gingen de strijd aan met een aantal andere snelle Noordelijke atleten. Na de start op de atletiekbaan liep het groepje atleten nog samen, daarna namen Heijting en Leusink samen de benen. Heijting liep tot ruim 8,5 kilometer alleen op kop, maar werd net voor de laatste kilometer ingehaald door Paul Geertsma uit Leeuwarden. Hij won de wedstrijd in 32 minuten en 56 seconden. Erik Leusink bleef Alwin Heijting uiteindelijk nipt voor in 33’09. Heijting passeerde finish 8 seconden later. Beide HAC’63-atleten gaven achteraf aan dat de benen niet zo goed voelden tijdens de wedstrijd en niet helemaal tevreden te zijn over de behaalde resultaten. Teamgenoot Maarten van Dijk was dat wel met zijn nieuwe persoonlijke record van 33’45. Een prachtig resultaat na een lange blessureperiode. Robin Prent liep naar een mooie 2e plaats op de 5 kilometer in 22 minuten en 9 seconden.

Tekst: Jacelyn Gruppen