Groningen – afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd in een serie van drie medaillewedstrijden. Op deze warme dag was een team van 16 pupillen en 3 vb-atleten met trainersstaf naar Groningen vertrokken om hun kans op een medaille aan te scherpen. En ondanks de hitte wisten de atleten van HAC’63 goed te presteren. Zo hebben de pupillen alleen al 28 persoonlijke records verbroken.

Vooral bij het onderdeel hoogspringen wisten veel jeugdige atleten niet alleen hun ouders en trainers te verbazen, maar stonden ze ook versteld van hun eigen prestaties. Zo sprongen atleten die nog nooit over een meter hadden gesprongen nu 1,10 meter hoog. Met zoveel goede prestaties is het lastig om ze allemaal te benomen.

Maar naast alle persoonlijke records zijn er ook goede zaken gedaan in het klassement. Zo werd Des ter Heide vijfde op de 1000 meter voor pupillen B in een tijd van 4:06,48. Rekening houdend met het warme weer is dit natuurlijk een superprestatie dat hem drie punten dichterbij een medaille brengt. In deze zelfde categorie was er ook een vijfde plaats voor Sebanya Kwakkenbos op het onderdeel vortexwerpen met een worp van 20,50 meter. Maar de beste prestaties bij de pupillen B werden toch wel op de springonderdelen geleverd. Bij het verspringen was er een tweede plaats voor Lorens Reumer die door zijn sprong van 3.35 meter precies het limiet sprong voor 4 punten. Ook bij het hoogspringen was er een tweede plaats voor Lorens, deze moet hij wel onder andere delen met Des ter Heide doordat ze beiden op 1.10 meter eindigde. Bij de jongens C pupillen was Wes Jones goed bezig. Zijn derde plek op het onderdeel balstoten is hier een bewijs van.

Rosalie Kohl was op de 60 meter sprint veel van haar tegenstanders te snel af. Er was meer één atleet die onder haar tijd van 9.37 wist te duiken. Ook bij het onderdeel hoogspringen wist Rosalie een tweede plaats te eisen. Jade Schuitema wist een derde plek af te dwingen op de 1000 meter. Haar tijd van 3:45,63 was voor de meeste van haar tegenstanders te snel om in deze temperaturen te verbeteren. Een derde plaats was er voor Evon Everts bij het onderdeel hoogspringen voor meisjes pupillen B. Ook voor het onderdeel verspringen was er een hoge klassering voor Evon. Hier werd ze derde met een sprong van 3.25 meter.

Bij de VB-atleten was er vooral een leuke strijd tussen Richard van Holten en Raimond Kreeft. De vorige keer wist Raimond de sportieve tweestrijd in zijn voordeel te beslissen maar vandaag was het Richard die zegevierde. Ook Ingrid Holten was van de partij in Groningen. En ook zij kende een goede dag. Haar beste prestatie leverde ze op het onderdeel kogelstoten. Hier kwam zij net twee centimeter te kort om derde te worden.

Tekst: Remco Bos
Foto: Remco Bos