Het waren de eerste officiële tropische dagen van het jaar, met temperaturen van boven de 30 graden. Maar kou en ook hitte kon de leden van de Hoogeveense atletiekclub stoppen om in verschillende evenementen meerder overwinningen en podiumplekken te pakken.

Zwemloop, Zwolle, woensdag 24 mei

In het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle worden er dit jaar enkele activiteiten georganiseerd. De Zwemloop van afgelopen woensdag was daar een van. Deelnemers moesten eerst 500 meter zwemmen in een van de 2 vijftig meter baden van het openluchtbad, om vervolgens nog 5 kilometer hard te lopen om het complex heen.

Erwin Akkerman en Ine Strijker lieten zien dat zij veelzijdige atleten waren, door voor HAC bij zowel de mannen als de vrouwen de overwinning te pakken.

22e Bouwbedrijf Beverwijkloop, Balkbrug, vrijdag 26 mei

Afgelopen weekend waren de HAC-atleten het meest actief op de vrijdag avond. Hier ontliepen ze de hitte van de middag en van de daaropvolgende dagen. Het parcours liep over deels onverharde paden, door de prachtige bossen en parken in de omgeving van Bouwbedrijf Beverwijk, waar werd gestart en gefinisht.

Bij de eerste afstanden voor de jeugd werd er al direct sterk gelopen door leden van HAC. Bij de jongens tot en met 9 jaar, die 0,5 mijl, oftewel 800 meter, moesten lopen, werden de broers Niels en Jurgen Eefting respectievelijk 11e in 3:58 en 13e in 4:02. Ruben Eefting werd met 4:37 4e op de 0,75 mijl, bij de jongens van 10 tot en met 12 jaar. Milan Linthorst begon zijn weekend goed met een overwinning in die categorie, en met 3:56 ook een parcoursrecord.

Vervolgens werden er voor de senioren de afstanden van 3 en 4 mijl georganiseerd, oftewel 4,8 en 6,4 kilometer. Op de kortere van de twee afstanden waren Dave Hulzebos en Sander Kikkert de afgevaardigden van HAC 63. Hulzebos werd met 17:19 6e bij de mannen senioren. Kikkert werd daar 7e, met 18:02.

Op de 4 mijl waren er wel meerdere podiumplaatsen voor HAC. Bij zowel de mannen als de vrouwen senioren werden de 2e en 3e plaats verovert. De twee tweede plekken waren voor Eline Zomer, met 29:00 als eindtijd, bij de vrouwen, en Bastian Zandbergen, met 21:26, bij de mannen. Zandbergen sprintte Gert-Jan Stevens nog in de laatste kilometers voorbij. Stevens werd vervolgens 3e met 21:34. Laura Prins werd met 29:48 3e bij de vrouwen.

Veel-loper Rob de Graaf ging door met zijn gewoonte om elk weekend minstend een podiumplek te veroveren. Hij was met 23:40 goed voor een 1e plek bij de mannen 50+. Bij de vrouwen 50+ pakte Milou Lendfers de zesde podiumplek voor HAC, door met 26:59 3e te worden.

34e Drenthe Loopfestijn, Klazienaveen, zondag 28 mei

In de mooie en natuurrijke zuidoosthoek van Drenthe wordt al meer dan drie decennia een groot loopfeest gehouden. Tijdens dit Drenthe Loopfestijn worden er vele afstanden georganiseerd, voor jong en oud.

Een van de eerste afstanden was de 1500 meter, voor de jeugd van 11 tot 12 jaar. Bij de jongens werd Milan Linthorst hier eerste. Dat deed hij in 5:12, een zeer nette tijd, en zijn tweede overwinning dit weekend.Vervolgens werden er voor de senioren de langere afstanden gehouden. Op de 10 kilometer werd Eline Glas hier met 39:13 de runner-up bij de vrouwen. Op de halve marathon greep Sandra Medendorp net naast her podium. In de categorie vrouwen 40+ werd zij vierde, met een knappe tijd van 1:46:06.