Vucht – ieder jaar wordt op Hemelvaartsdag in de Vucht de Harry Schulting Games georganiseerd. Deze wedstrijd, vernoemt naar oud-Olympiër Harry Schulting, trekt veel atleten uit binnen en buitenland aan. Op de 3000 meter werd HAC’63 vertegenwoordigd door Jacelyn Gruppen.

In 2011 was Gruppen ook al van de partij op de Harry Schulting Games, toen wist de atleet uit afkomstig uit stuifzand met een tijd van 10:17,07 een nieuw clubrecord te lopen. Nu zes jaar later stond Jacelyn weer aan de start van de 3000 meter. En het was weer een geslaagde race voor de atleet die normaal gesproken haar wedstrijden op de weg loopt. Jacelyn kwam namelijk als zesde over de finish in een tijd van 9:58,99. Dat betekend dus dat ze haar eigen clubrecord na zes jaar verbroken heeft. Zij is daarmee ook de eerste dame van HAC’63 die onder de tien minuten grens duikt. Maar hoewel Gruppen tevreden is over haar prestatie, geeft ze aan dat er meer inzit. Ze gaat daarom proberen om binnenkort het clubrecord verder aan te scherpen.

Naast Jacelyn Gruppen was ook Charlene Okken aanwezig in Vucht. De kogelstootster begon alles behalve goed aan haar wedstrijd. Na twee ongeldige pogingen stond Okken hopeloos onderaan. Haar derde poging was wel geldig, haar stoot van 14.10 meter zorgde er voor dat ze op een derde plek kwam te staan. Uiteindelijk was haar laatste poging ook haar beste poging. Ze eindigde de wedstrijd namelijk met een afstand van 14,79 meter . Hiermee kwam ze elf centimeter te kort voor de tweede plaats.

Tekst: Remco Bos
Foto: Familie Gruppen