Zwolle – Het was zoals altijd een zeer sterk deelnemersveld in the Overijsselse hoofdstad. Met een internationaal deelnemersveld, en ook grote namen uit de landelijke top aan de start, werd er hard gelopen op de Zwolse Halve Marathon. Alhoewel ietwat aan de warme kant, was het een prachtige dag om goede prestaties neer the zetten. Dit is dan ook precies wat de leden van HAC ’63 deden.

Voordat het geweld op de hoofdafstand van de klassieke 21.1 kilometer losbarste, werd er eerst een wedstrijd van 4 Engelse mijl gehouden. Hier hield Ilona zich prima staande met haar eindtijd van 28:02. Haar eindpositie bij de vouwen was 5e.

Hierna gingen de HAC atleten tekeer op de lange afstand. Rob van de Graaf was de eerste die zich over de finish wierp. Hij pakte met zijn tijd van 1:22:56 direct een overwinning. In de categorie 50+ stond hij op het hoogste schavot. Bert Karssies was onaangslagen door de hitte en volgde slechts 12 seconden later. Hij eindigde hiermee net in de top 10 van zijn categorie van mannen 40+. Rolf Koopman deed ook in deze categorie mee, en werd met 1:27:46 20e. Ook Jeroen-Pieter van de Vliet en Albert-Jan de Haan wisten binnen de anderhalf uur te wurmen. Hun prestaties waren respectievelijk 28e bij de mannen senioren met 1:28:54, en 29 in diezelfde categorie, met 1:29:26.

Drachten – De woorden ‘hersel’, ‘na’, en ‘wedstrijden’ zijn volgens Rob van de Graaf niet verbonden. Daarom liep hij de dag na zijn halve marathon alweer een wedstrijd. Dit keer ging hij naar het noorden. Naar het Friese Drachten om precies te zijn. Zoals zo vaak eindigde hij op het podium. 30:47 was zijn eindtijd waarmee hij 2e werd in de categorie 50+.

Tekst: Hylke Brus
Foto: DWLoopschool Hattem