Dronten – Het was al weer tijd voor de laatste wedstrijd in de C/D competitie. HAC’63 heeft het hele seizoen al mooie prestaties laten zien en afgelopen zaterdag was de laatste kans om hier een mooi vervolg aan te geven. En dat is de jongens en meisjes van HAC’63 uiteindelijk ook gelukt.

De meisjes junioren D eindigde deze laatste wedstrijd op een mooie vierde plaats Famke Wuffing Bosma pakte afgelopen zaterdag de meeste punten voor het team van HAC’63. Ze wist namelijk 1408 punten te pakken op de onderdelen sprint, horden en verspringen. Ook Nina de Heas wist meer dan 1000 punten te pakken. Zij had hier slechts twee onderdelen voor nodig. Waarvan haar derde plek op de 60 meter sprint haar beste prestatie was.  De prestaties van Marielle Lensen, Lotte Bonimbi, Kike Velting, Lieke Geerling en Denise Bunning  brachten HAC’63 naar het totaal van 4609 punten. Na drie wedstrijden kwam hun puntentotaal daarmee op 12025 te staan. Dat betekende ook een mooie zesde plaats in hun poule.

De jongens wisten in Dronten een vijfde plaats te pakken. De 3944 punten die de jongens pakten zorgden ervoor dat zij net als de meiden op een zesde plaats in hun poule. Hier was Daan Bartelds de puntenkoning van HAC’63. Hij wist 1043 punten te pakken op de onderdelen hoogspringen en sprint. Bij het hoogspringen eindigde hij met een sprong van 1.45 op een eerste plaats. Ook Wouter de Roo wist een hoge klassering neer te zetten. Hij liep de 1000 meter in een tijd van 3:22,53 en werd daarmee tweede. Het leverde het team van HAC’63 528 punten op. De overige punten werden gepakt door Mika Roessink, Julian Hogenkamp en Ruben Kreeft.

Bij de junioren C waren de rollen omgekeerd, hier gingen de jongens met een vierde plaats naar huis en eindigde de dames als vijfde. De Jongens wisten ook de beste klassering in hun poule te behalen met een vijfde plaats. De meisjes eindigde net als de junioren D op een zesde plaats. Veel van de punten bij de meiden zijn behaald door Maaike Geerling. Zij pakte maar liefst 1641 punten op haar favoriete onderdelen hoogspringen, verspringen en hordelopen. Een stoot van 9,67 meter bracht Rasmillea Latulola naar een derde plaats bij het onderdeel kogelstoten. Dit leverde HAC’63 weer ruim 500 punten op. Het team werd gecomplementeerd door Silke Eppinga, Joyce Kats, Samantha Vondeling en Rebacca Leune.

Marco Baas wist voor de jongens de meeste punten te pakken. Hij kreeg 1221 punten voor de 100 meter sprint en 300 meter horden. Een derde plaats voor Lars Mulder op het onderdeel hoogspringen leverde hem 663 punten op. Uiteindelijk pakte het team 5287 punten. Bart Koster had met 980 punten daar een groot aandeel in, maar ook Milan Luteijn deed met 928 punten een flinke duit in het zakje. De overige punten werden bijgeschreven door Wilbert Knol, Sylvan ten Cate en Roy Buikema.

Tekst: Remco Bos
Foto: Gerko de Roo