Groningen – Afgelopen zondag stonden HAC’63-atletes Renate Hofstee, Jacelyn Gruppen en Cathy van Es-Bode aan de start van de Ladiesrun in Groningen. Dit hardloopevenement, dwars door het centrum van Groningen, is speciaal voor vrouwen. Bijna 1900 loopsters gingen onder warme omstandigheden van start.

Jacelyn Gruppen en Cathy van Es-Bode liepen beide de 5 kilometer. Voor Gruppen was dit een testwedstrijd na een vervelende enkelblessure. Daarnaast vreesde zij de warme temperaturen. Maar ondanks deze factoren wist zij toch de wedstrijd winnend af te sluiten in een tijd van 17 minuten en 13 seconden. Daarmee bleef zij de tweede dame een halve minuut voor. Cathy van Es-Bode vreesde net als Gruppen van te voren voor de warmte, maar ook zij liep een prima wedstrijd. Zij kwam als vijfde over de finish, maar met haar tijd van 21 minuten en 20 seconden was  zij wel als eerste dame 45+ gefinisht.

Renate Hofstee verscheen aan de start van de 10 kilometer. Nog niet zo heel lang geleden leek een aanhoudende blessure er voor te zorgen dat zij eigenlijk nooit meer een wedstrijd zou kunnen lopen, maar sinds een paar maanden is dit beeld helemaal veranderd en staat zij steeds vaker aan de start van een wedstrijd. Ze wist na 10 kilometer in een tijd van 1:04:41 over de finish te komen en werd daarmee twaalfde bij de dames 45+.

Tekst: Jacelyn Gruppen en Remco Bos
Foto: Lynn van der Schaaf