Ter Idzard – Mooie prestaties werden afgelopen zaterdag door diverse HAC’63 atleten neergezet bij de zware 12e editie van de Lenis Run Bike Run. Op de sprintafstand (5-19-3,7km) deden Sander Kikkert en Manuel Westerveen als HAC’63 team mee op de estafette. Antien van der Vegt en Eline Zomer deden individueel mee op deze afstand.

Sander had een ereplaats van vorig jaar met een ander teamlid te verdedigen. Afgelopen jaar was er een spannende strijd geweest met maar 2 teams. Dit jaar was er meer tegenstand, maar kende beide ook een minder goede voorbereiding vanwege blessureleed. Ook dit jaar waren de rest van de deelnemers niet sterk genoeg. Na een sterke loopronde van Manuel, kwam door het fietsgeweld van Sander (ruim 42 km per uur gemiddeld) het HAC’63 team als eerste het wisselvak in. Met een gedegen laatste loopronde van Manuel kwamen zij wederom als eerste over de finish.

Bij de dames van HAC’63 was het individueel ook een mooie strijd. Antien en debutante Eline liepen de eerste 3 kilometer samen op, waarna Antien in de laatste kilometers een klein gaatje creëerde. Echter hoefde Eline geen schoenen te wisselen, waardoor zij eerder op de fiets zat. Dit wist Antien op de fiets goed te maken en ondanks een slechte tweede wissel met materiaalpech, was het gaatje nog groot genoeg. Beide dames liepen een goede laatste loopronde en werden tweede en derde dame.

Op de korte afstand (10-38-5km) stonden Tom en Claudia van Tellingen van HAC’63 aan de start. Tom moest helaas vanwege een lichte blessure na de zware fietsronde opgeven. Claudia had een derde plek van vorig jaar te verdedigen. De tegenstand was helaas te sterk en zij kwam dan ook als 5e dame over de finish. Echter was zij zeker niet ontevreden, want ondanks de sterke tegenwind, die vooral een uitdaging bleek op de fiets, was zij maar liefst tien minuten sneller dan vorig jaar.

Tekst: Claudia van Tellingen en Antien van der Vegt
Foto’s: Dirk Zomer