Afgelopen weekend werden weer veel wedstrijden georganiseerd. Zo stonden er ook twee marathons op  het programma. Er werd gelopen in Enschede en Madrid .

Enschede – Betere marathontemperaturen kon je je niet wensen zondag tijdens de oudste marathon van Nederland. Enkele HAC’63 atleten waren dan ook naar Enschede afgereisd voor deze twee mooie ronden door het Twentse Land. Rolf Koopman maakte zondag zijn debuut op de marathon en finishte in de mooie tijd van 3.24.44. De meer ervaren marathonlopers Albert-Jan de Haan en Bert Karssies liepen beiden een sterke marathon op het fraaie, soms winderige parcours. Bert Karssies liep met zijn tijd van 3.01.42 een dik persoonlijk record en Albert-Jan de Haan wist met zijn tijd van 2.59.59 nipt onder zijn streeftijd van drie uur te blijven. Jans Berghuis liep zijn favoriete afstand dit keer dicht bij huis en finishte in een mooie tijd 3.37, Art Grit finishte net achter hem in 3.44.

Madrid – Jeroen Pieter van der Vliet ging zondag van start in de Rock and Roll Madrid Marathon. Volgens hem was het mede door de warme temperaturen van 25 graden ‘zijn zwaarste beproeving’ ooit, maar hij voltooide wel de ruim 42 kilometer in een mooie tijd van 3.32. De eerste halve marathon ging hij nog voorspoedig, maar de tweede helft vielen het zonnige weer in combinatie met het heuvelachtige parcours hem toch zwaar.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Familie De Haan