Apeldoorn – afgelopen vrijdag ging het NK Indoor voor masters van start. Op de eerste dag van het NK werden meteen twee successen geboekt. Harm-Jan Martens werd nationaal kampioen op de 3000 meter voor masters 35+ en Rob van de Graaf wist zilver te winnen op de de zelfde afstand maar dan bij de 55+ categorie. Voor Rob was dat niet de laatste keer dat hij in actie zou komen dit NK. Hij verscheen ook aan de start van de 800 meter en de 1500 meter. En dat was niet zonder succes. 

Met de 3000 meter van vrijdag nog in de benen, verscheen Rob op de tweede dag van het NK aan de start van de 800 meter. Op dit onderdeel waren twee andere deelnemers in zijn categorie, dus het was al gegarandeerd dat hij bij de beste drie zou eindigen. Maar wat natuurlijk niet vooraf bekend was, is op welke plaats hij zou eindigen en of hij zou voldoen aan de medaillelimiet. Rob wist dat het moeilijk zou worden om op de hoogste trede te eindigen,  maar hij zette alles op alles om de andere atleten zo goed mogelijk bij te houden. Helaas voor Rob werd het gat tussen hem en de nummer twee in de derde ronde iets te groot. Ondanks een goede eindsprint, kon hij dit verschil net niet goed maken. Hij werd uiteindelijk derde in een tijd van 2:26,67. En daarmee wist hij ruim binnen het limiet voor een medaille te blijven. 

Op de derde dag kwam Rob weer in actie. Ditmaal op de 1500 meter. Met 5 deelnemers moest Rob hier weer knokken voor een plaats op het podium. Maar ditmaal zat er niet meer in dan de laatste plaats. Maar dit zal de pret niet bederven voor Rob. Hij kan met twee medailles terug kijken naar een geslaagd NK.

Tekst: Remco Bos
Foto: Harry van ’t Veld