Emmen – tijdens de eerste van drie medaillewedstrijden hebben de pupillen goede zaken gedaan om een medaille te kunnen bemachtigen. Om in aanmerking te komen voor een medaille moeten ze minimaal elf punten verzamelen op zes verschillende onderdelen. In Emmen werden de eerste vier onderdelen afgewerkt en er zijn nu al pupillen die op medailleplaatsen staan.

Bij de jongens pupillen A is Ruben Eefting met acht punten op dit moment de beste atleet van HAC’63. Ruben staat bekend om zijn goede 1000 meter en bij deze wedstrijd maakte hij het waar op deze afstand. In een tijd van 3:41,66 wist hij als tweede over de finish te komen. Tim ten Kate en Nathan van Ooijen hebben allebei zes punten bij elkaar verzameld. Bij de meisjes pupillen A staat Rosalie Kohl op twaalf punten, dat betekend dat ze op dit moment al in aanmerking komt voor een bronzen medaille. Haar 1000 meter leverde haar vier punten op. Deze race betekende ook een leuke onderlinge strijd met Tess Kuhnen. Laatst genoemde wist deze tweestrijd met een eindsprintje in haar voordeel te beslechten. Tess is met negen punten op koers voor een medaille. Ook Jade Schuitema (acht punten) en Lisanne Venema (7 punten) staan er goed voor.

Ook bij de pupillen B staat een atleet al op een bronzen medaille. Lorens Reumer heeft net als Rosalie op dit moment twaalf punten. Dit heeft hij te danken aan een snelle 40 meter sprint en een uitstekende stoot op het onderdeel balstoten. Des ter Heide staat er met negen punten ook goed voor. Hij wist net als Lorens 5.50 meter te stoten bij balstoten. Dit leverde hem dus in de eerste wedstrijd al meteen vier punten op. Ook Reinout Venema wist vier punten te scoren op balstoten. Hij staat met acht punten na de eerste wedstrijd ook op de goede koers voor het eremetaal. Sebanya Kwakkenbos presteerde ook uitstekend op de eerste wedstrijddag. Hij wist zeven punten te scoren en zal zeker nog genoeg punten pakken voor een medaille. Bij de dames staat Evon Everts er het beste voor als atleet van HAC’63. Ze komt op dit moment slechts één punt te kort voor het brons. Vooral haar prestatie op het onderdeel balstoten springt er boven uit. Lynn Norde volgt met zes punten.

De Jongste deelnemer van HAC’63 is de zesjarige Niels Eefting. In de categorie mini pupillen wist hij vijf punten te scoren. Deze categorie moet misschien wel het hardst werken om een medaille te winnen, aangezien zij even goed moeten presteren als de pupillen C. Het is geen verassing dat Niels net als zijn grote broer Ruben een goede loper is. Op de 600 meter wist hij daarom ook als tweede over de finish te komen en zo twee punten achter zijn naam te zetten.

De volgende medaillewedstrijd is op 27 mei in Groningen.

Tekst: Remco Bos
Foto: Remco Bos

meer foto’s op onze facebook