Hardenberg – Vrijdagavond was het centrum van sportstad Hardenberg weer het decor van een sfeervol mega-loopfestijn; de 12e editie van de Vrieling Hardenberg city run. Maar liefst 2400 deelnemers, waaronder diverse atleten van HAC’63, namen deel aan de vele afstanden door het centrum of door de mooie, bosrijke omgeving van Hardenberg.

Er werd gestart met de kortere afstanden voor de jeugd. Tess Kuhnen uit Hollandscheveld werd eerste op de kilometer bij de meisjes tot 9 jaar. Kike Velting uit Dalen, werd eveneens eerste op de kilometer in de categorie meisjes tot 12 jaar. Op de 3 kilometer door het centrum van Hardenberg ging bij de mannen de winst naar Zuidwoldiger Ephrem Been. Hij werd op zo’n 10 seconden gevolgd door Jan Bouwknegt uit Hoogeveen. Laura Prins uit Hoogeveen was op deze afstand de snelste dame.

Op de 5 kilometer ging de winst bij de mannen senioren naar Erik Leusink uit de Punthorst. In een spannende strijd, moest Alwin Hoorn uit Ruinen op de mat toch zijn meerdere erkennen in Robert Gerritsen, waardoor hij net op een seconde het podium miste. Bij de ‘neosenioren’ werd Bastian Zandbergen uit Hoogeveen derde. Ook HAC’63 atleet Jannes Dolfing uit Westerbork stond na een goede race net niet op het podium in de categorie 40+. Jan Ten Cate werd op deze vijf kilometer tweede bij de mannen 50+. Bij de vrouwen won Eline Glas uit Emmen met overmacht deze afstand door het gezellige centrum van Hardenberg. Trea van Goor uit Hollandscheveld, afgelopen jaar lid geworden van HAC’63, werd knap tweede bij de dames in de categorie 35+.

Op de tien kilometer liepen HAC’63 atleten Erwin Akkerman (Meppel) en Gerrit Voortman (Steenwijksmoer) deze wedstrijd als voorbereiding op de zware 30 kilometerslange Hermannslauf volgende week. Beide werden hier derde in hun categorie. Bij de mannen 50+, liet Harmen de Vries uit Balkbrug zien dat er nog duidelijk rekening gehouden moet worden met zijn talent. Vorig jaar moest hij vanwege blessures stoppen met wedstrijdatletiek, echter lijkt hij toch weer op de goede weg terug. Rob van de Graaf uit Hoogeveen, liep hier alweer zijn 150e tien kilometer wedstrijd en werd tweede bij de 50+. Wil Inge Hulzebos uit Zuidwolde is alweer helemaal hersteld van haar marathon en was de derde vrouw op deze afstand in de categorie 35+.

Op de halve marathon wist Milou Lendfers van HAC’63 op het juiste moment te pieken, goed voor de tweede plek overall en een eerste plek bij de dames 40+. Johan Hulzebos werd op de 21.1 kilometer tweede in de categorie 50+.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Albert de Vries (Cityrun Hardenberg)