Dedemsvaart- Hoewel veel mensen vakantie aan het vieren zijn, gingen een aantal HAC’63-atleten van start bij de Varia Run in Dedemsvaart. Deze loopwedstrijd rondom het centrum van Dedemsvaart maakt deel uit van de Dedemsvaria feestweek.

De Varia Run ging van start met een Bambino-Run over 500 meter. Lucas Martens uit Hoogeveen finishte daarbij als 2e en mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Guido Karssies uit Hollandscheveld viel net buiten de prijzen, maar eindigde knap als 5e bij de jongste jeugd. Zus Eline Karssies liep bij de 1000 meter Kids Run naar een 3e plaats. Mika Keizer uit Ruinerwold ging op dezelfde afstand met de overwinning aan de haal bij de jongens. Sharon Steenbergen uit Zuidwolde wist eveneens te winnen bij de oudere jeugd van 10 tot en met 12 jaar. Milou Karssies kwam net een paar seconden tekort voor een podiumplaats. Milou werd 4e, maar liep met 3 minuut en 43 seconden wel een snelle tijd.

Na de jeugd was het tijd voor de volwassenen op de 5 en 10 kilometer. Deze afstanden gingen tegelijk van start. Na 2 rondjes op het parcours van 2,5 kilometer was er een 7e plaats voor Harm-Jan Martens uit Hoogeveen in 16.48 minuten. Jan ten Cate liep op dezelfde afstand naar de overwinning bij de mannen 50+. Met zijn tijd van 19.18 bleef hij de nummer twee in zijn categorie bijna een minuut voor. Bij de vrouwen was er een 2e plaats voor Ilona Stille in 21 minuten en 29 seconden. Clubgenote Ine Strijker werd eveneens 2e bij de dames 35+ in 19 minuten en 12 seconden.

Op de dubbele afstand werd Albert-Jan de Haan 4e bij de mannen senioren in 37.34 minuten. Hij moest Jannes Dolfing (37.16 min), Rolf Koopman (37.19 min) en Bert Karssies (37.31 min) net voor zich dulden. Deze drie heren van HAC’63 maakten het gehele podium compleet bij de mannen 40+. Simon Hooijer uit Noordscheschut pakte de overwinning bij de mannen 50+, net als Cathy van Es-Bode dat deed bij de dames 45+.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Albert-Jan de Haan