Afgelopen zaterdag werd in Beilen voor de 3e keer de Boszichtrun georganiseerd. Op dezelfde dag ging het cross-seizoen van start in Hardenberg. Na afloop van beide wedstrijden keerden de deelnemende atleten van HAC’63 met mooie prestaties huiswaarts.

In Beilen ging de wedstrijd van start vanaf camping Boszicht waarna de deelnemers door de bossen van Nationaal Park Dwingelderveld liepen. De pas 12-jarige HAC’63-atlete Tabitha Zeeman kwam als 2e dame over de finish op de 5 kilometer. Zij legde deze afstand af in 23 minuten en 57 seconden. Clubgenote Joyce Kats volgde Tabitha op 18 seconden en werd daarmee 4e bij de dames. Alwin Heijting was de andere deelnemers op de 10 kilometer veel te snel af. Na 33 minuten en 10 seconden keerde hij als eerste terug op de camping. Rolf de Gier werd in dezelfde categorie 5e in 41 minuten en 17 seconden. Heidy Snijders mocht na afloop de derde prijs in ontvangst nemen. Zij liep de 10 kilometer in 47 minuten en 39 seconden en werd daarmee 3e bij de dames.

In Hardenberg liep een drietal atleten van HAC’63 de Oldemeijercross rondom recreatieplas de Oldemeijer in Hardenberg. Bastian Zandbergen en Harm-Jan Martens vochten om de podiumplaatsen bij de mannen op de 9 kilometer. Winnaar Danny Koppelman was onbereikbaar, maar Bastian liep naar een mooie 2e plaats in 33 minuten en 59 seconden. Harm-Jan bleef een halve minuut verwijderd van het podium en moest genoegen nemen met een 4e plaats in 34 minuten en 42 seconden. Bij de vrouwen liep Jacqueline ten Brummelhuis naar een 2e plaats bij de vrouwen 50+. In de slotfase bleef ze de derde dame in deze categorie nipt voor in 56 minuten en 48 seconden.

Tekst: Jacelyn Gruppen