Dwingeloo – Zaterdag werd in Dwingeloo de 7e Dwingelderveldloop gehouden de 53e AVD cross. ’s Morgens was eerst een mooie prestatieloop waar een aantal HAC’63 leden aan de verschillende afstanden mee deden.

Jeroen Thalen deed mee aan de 21.1  km als haas voor een kameraad. Op de 15 km stonden Riel Boer, Jan Tjeerdsma, Marcel Bakker en Tom en Claudia van Tellingen aan de start. Claudia van Tellingen kwam als eerste dame over de streep. Bij de 7,5 km waren Jan Lip en Henk Daling de HAC’63  deelnemers. En ook bij de canicross over 7,5 km hadden we een HAC’63 loper aan de start staan, Robin Prent met haar hond.

’s Middags was het vooral de jeugd van HAC ’63 die mee deed aan de AVD cross. Het waren vaak spannende en mooie wedstrijden om naar te kijken. Bij de pupillen meisjes A liep Jade Schuitema twee rondes van  500 meter en liep hier naar een prachtige eerste plaats waar ze enorm trots op was. Daarna was het de beurt aan Kike Velting bij de meisjes junioren D om drie rondes van 500 meter te lopen. Het was een spannende wedstrijd en in de laatste ronde wist ze, na een ijzersterk opgebouwde race, nog een meisje in te halen waardoor ze naar een hele mooie vierde plek liep. Bij de jongens junioren D was het weer een feest om aan de kant te staan kijken. Wouter de Roo en Tim van Es stonden hier aan de start. De jongens moesten vier ronden van 500 meter lopen. Wouter liep erg sterk, maar kon net de aansluiting niet krijgen. Toch liep hij nog naar een hele mooie zesde plek. Voor Tim ging het iets minder lekker maar met een achterstand van 22 seconden wist hij nog een tiende plek te bemachtigen.

Daarna kwam de oudere jeugd aan de beurt. Bij de meisjes junioren B werden rondes van een kilometer gelopen. Vier ronden stonden er voor Iris Velting op het programma. Zij liep drie sterke rondes voorop met één en later twee andere meiden. In de laatste ronde zetten deze twee dames echter zo’n grote versnelling in dat Iris dit niet kon bijhouden. Voor haar toch nog een mooie derde plaats als eindresultaat. Bij de jongens junioren B was het ook al een zeer spannende wedstrijd. Jan Bouwknegt had een plan voor zijn vier ronden en dat ging heel goed. Hij liep mooi met twee andere jongens op kop. In ronde drie was hij met nog maar één andere jongen op kop. Helaas was ook voor Jan de laatste versnelling net teveel van het goede en moest hij tevreden zijn met een tweede plaats. Het was in ieder geval super spannend. De meisjes junioren A en de dames senioren gingen samen van start. Voor Laura Prins was het een geluk dat dit zo was want zo liep zij niet alleen, aangezien zij de enige deelnemer in haar klasse was. Bij de dames deed Ilona Stille mee. Die had helaas pech dat zij in de dezelfde klasse zat als toploper Andrea Deelstra. Toch had Ilona met een achtste plek algemeen geen verkeerde wedstrijd gelopen. Als laatste hadden we nog de jongens junioren A samen met de heren senioren. Bij de jongens deed Ephrem Been mee. Na vijf ronden moest ook Ephrem het doen met een plaatsje net naast het podium op een paar seconden van de nummer drie.

Tekst: Claudia van Tellingen
Foto: Tom van Tellingen