Heerenveen – 17 juni was het dan eindelijk zover, deze allesbeslissende dag van de competitie, met het verdelen van de laatste punten. De beste 48 teams in elke categorie zouden doorgaan. 

’s Ochtends vertrokken wij om 9 uur van de baan richting Heerenveen. Het beloofde een warme dag te worden. Rond een uur of 10 kwamen wij aan op de atletiekbaan waar de nodige voorbereidingen al in volle gang waren. Met een groep van ongeveer 25 kinderen wilde HAC’63 vandaag veel prestaties neerzetten. De jongens U16 (Categorie onder de 16) hadden zelfs nog zicht op een finaleplek.

Zoals voorspeld was het enorm warm, maar de prestaties leden daar daar niet onder. Zo hebben we met respect gekeken naar de 300 meter horden, waar Lorens en Reinout beiden een topprestatie leverden En ook waren we onder de indruk van Ilse, die voor HAC’63 op het heetst van de dag en in de brandende zon moest hoogspringen. Er zijn zoveel mooie prestaties geleverd dat eigenlijk iedereen zichzelf een groot compliment mag geven. Wat waren ook de trainers blij met alle sportieve prestaties!

Aan het eind van de dag was het tijd voor een stop aan de nabij gelegen plas in Heerenveen. Een beetje verkoeling, daar was iedereen aan toe. En met een verdiend patatje erbij konden we een mooie competitie afsluiten!

tekst: Wilbert Knol fotos: Erik Reumer