Afgelopen weekend werden er weer een aantal baanwedstrijden gelopen. Hiervoor gingen onze leden onder andere naar Hoorn en Epe. Rob van de Graaf liep afgelopen donderdag in Ommen, maar daarvan zijn de uitslagen nog niet bekend. Maar uit zijn verslag op facebook kan je opmaken dat hij een goed gevoel heeft overgehouden aan de wedstrijd.
Britt Roos sluit baanseizoen af met 400 meter

Hoorn – Britt Roos heeft haar laatste baanwedstrijd van het seizoen gelopen. In Hoorn liep de atlete van HAC’63 de 400 meter sprint. Een onderdeel dat Britt al lange tijd niet meer heeft gedaan. Het betekende ook dat Britt daardoor voor het eerst in lange tijd weer vanuit het startblok moest vertrekken. Maar dat ze dat nog niet verleerd is blijkt wel uit haar tijd van 1:02,45. Hiermee was ze tevens de snelste vrouw van de avond. Een mooie afsluiter van het seizoen dus. Nu zal ze zich waarschijnlijk voornamelijk richten op het komende indoorseizoen.

Leden HAC’63 lopen clubrecords in Epe

Epe – afgelopen dinsdag waren een aantal atleten naar Epe gereden om daar mee te doen aan verschillende afstanden waaronder de mijl, een afstand die niet heel vaak gelopen word. De aanwezige leden van HAC’63 wisten weer mooie prestaties neer te zetten en dat resulteerde ook in het verbreken van een aantal clubrecords.

Het eerste record dat dat de dag niet overleefde kwam op naam van Job IJtsma te staan. Hij wist op de 1000 meter in een tijd van 2:37.2 te lopen. Op deze zelfde afstand mistte de jonge Tess Kuhnen net aan het podium bij de vrouwen. Zij werd vierde in een tijd van 3:44.7. Op de Engelse Mijl wist Ephrem Been zich naar een tweede plaats te snellen. Met zijn tijd van 4:56.7 wist hij tevens het clubrecord te verbreken. Robin Prent was de snelste vrouw op deze afstand. De juniore B was tevens de eerste atlete van HAC’63 die de Mijl liep. Daarmee gaat haar tijd van 6:10,1 in de boeken als clubrecord. Dit zal wel genoteerd worden bij de meisjes junioren A, aangezien de mijl daar pas als officiele afstand genoteerd staat. Ook Lambert Veldman gaat de boeken in met een nieuw clubrecord op de mijl. Lambert liep de mijl in 6:26,0 en zorgt daarmee dat hij het clubrecord bij de masters 55+ op zijn naam zette. Net als bij Robin het geval was, is Lambert de eerste master die deze afstand liep. Hij is daarmee de eerste recordhouder op deze afstand.

Tekst: Remco Bos
Foto: Sjoerd de Roos