De atleten van HAC’63 kwamen dit weekend in actie tijdens hardloopwedstrijden door heel het land. In Nijverdal werden er drie overwinningen geboekt. Op Texel liepen Eline Glas en Alwin Heijting beiden naar een 2e plaats. Jef Poelman deed hetzelfde in het Groningse Martenshoek.


In Nijverdal gingen drie atleten van HAC’63 van start bij de City Run. De eerste overwinning tijdens deze wedstrijd kwam op naam van Rob van de Graaf. Hij liep de 10 kilometer in 37 minuten en 57 seconden en pakte daarmee de eerste plaats in de categorie mannen 50+. Bastian Zandbergen en Gerrit Voortman gingen van start op de halve afstand, de 5 kilometer. Bastian kwam na 16 minuten en 44 seconden als eerste over de finishlijn. Hij bleef daarmee de nummer twee in de wedstrijd 10 seconden voor. Trainer Gerrit Voortman liep net als zijn pupil eveneens naar een eerste plaats. Met een tijd van 20 minuten en 13 seconden was hij zijn tegenstanders in de 50-plus categorie veel te snel af.

Andere pupillen van Voortman, Alwin Heijting en Eline Glas, reisden af naar Texel voor de Halve Marathon van Texel. Na het luiden van de hoorn van de boot gingen zowel de 10 kilometer als de halve marathon tegelijk van start. Eline Glas liep niet zo’n lekkere wedstrijd. Na 4 kilometer kreeg ze last van zware benen en had ze het lastig tegen de wind in. Desondanks liep ze naar een verdienstelijke 2e plaats in 37 minuten en 31 seconden. Heijting liep de halve marathon en halverwege leek hij naar de overwinning te lopen. Na 12 kilometer stuurde de voorfietser hem echter de verkeerde kant op waardoor hij moest omdraaien en de nummer twee in de wedstrijd hem ondertussen kon inhalen. Hij liep nog wel naar een mooie 1 uur 12 minuten en 41 seconden, maar moest door het voorval iets meer dan 30 seconden toegeven op de winnaar.

Teamgenoot Jef Poelman liep tijdens de 7 kilometer van Martenshoek naar een 2e plaats in 22 minuten en 55 seconden. Een andere mooie prestatie kwam op naam van Jeroen-Pieter van der Vliet. In voorbereiding op de marathon van Valencia liep hij in Almere een 30 kilometer. Met een tijd van 2 uur 5 minuten en 41 seconden zette hij een nieuw persoonlijk record neer.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Alwin Heijting