Nijmegen –  Afgelopen zaterdag vond de Zevelenheuvelentrail plaats. Deze trailrun loopt dwars door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen en de lopers gaan hierbij over smalle, onverharde paden. Onderweg beklimmen ze steile hellingen en lopen naar beneden via lastige afdalingen. De afstand van 28 kilometer was dit jaar het Nederlands kampioenschap trailrunnen op de korte afstand. Namens HAC’63 stonden Laura Prins en Erik Leusink aan de start.

Laura liep altijd veel korte afstanden, maar zien we de laatste tijd steeds vaker van start gaan op de langere afstanden. Daarnaast is trailen door de bossen toch wel één van haar favoriete trainingen. Ze liep dan ook vanaf het begin al heel sterk. Ze startte rustig en liep steeds verder naar voren in het deelnemersveld. Uiteindelijk kwam ze met een voorsprong van maar liefst vijf minuten als eerste dame over de streep.

Erik Leusink heeft een ruime ervaring in trailrunnen. Hij liep al meerdere wedstrijden in het Teutoburgerwald in Duitsland. Daarnaast is hij regelmatig te vinden in de bossen van de zwarte dennen. Erik ging ook goed van start, maar kreeg het halverwege zwaar. Op 20 kilometer was hij eigenlijk al leeg, en moest hij flink toegeven op zijn tempo. Hij had op beter gehoopt, maar wist uiteindelijk te midden van alle snelle Nederlandse lopers als 23e te finishen.

Tekst: Antien van der Vegt  Foto’s: Marnix Prins