Pesse- De vernieuwde Pesserun kende dit jaar een tien kilometer en in plaats van de vrijdagavond werd er op het eind van de zaterdagmiddag gelopen. De run, met een gezellige ambiance natijd, trok zoals altijd veel HAC’63 atleten. Begonnen werd met verschillende afstanden voor de kids. 

Daarna was om16.00 uur precies de start van de de tien kilometer. Misschien doordat het nog best warm was, maar de deelname op deze afstand was gering. Robin Vos van HAC’63 pakte in de eerste kilometer al een flinke voorsprong en bouwde die alleen maar verder uit. Hij hoopte dat hij een stuk samen zou kunnen lopen met de snelste atleten van de wat later gestarte vijf kilometer, maar hij was net iets eerder het eerste rondje door. Bij de dames pakte Lidia Meijer de koppositie op de tien kilometer. Eerst kon ze nog met wat mannen mee, maar al snel liep ze helemaal alleen, met de tweede dame ver achter zich.  Margriet Westrik werd tweede, maar had wat last van de warmte. Haar tijd was dan ook niet zo snel als een paar weken geleden. Het veel alleen lopen en gebrek aan support langs de weg buiten Pesse maakte deze afstand zwaar volgens de atleten.

De meeste HAC’63 atleten gingen dan ook van start op de vijf kilometer die een kwartier later startte. Veteraan Harm-Jan Martens moest op deze afstand de jonge Finn van Pijkeren net voor zich dulden. Hij kwam nog dichtbij, maar redde het net niet om Finn bij te halen. Het leverde hem wel de snelste tijd op in de categorie 40+. Caleb Hoogeveen zette een knappe tijd van ruim onder de 18 minuten neer en werd hiermee derde bij de senioren. Leon van der Lans, eindelijk weer eens present op een wedstrijdje en tegenwoordig woonachtig in Pesse, finishte achter Caleb. Marnix Prins moest in deze wedstrijd nog genoegen nemen met de vijfde plek bij de senioren, maar na een lange blessure gaat het weer de goede kant op. Hij zat hier bijna weer onder de 19 minuten. Bij de dames was Laura Prins op de kortste afstand van vijf kilometer rustig gestart. Ze liep eerst als derde dame. Op het gravelpad in de tweede kilometer wist ze beide dames voor haar in te halen en kon ze het tempo volhouden tot aan het eind. Mariëlle Lensen had haar race goed opgebouwd maar kon ondanks een flinke eindsprint toch niet meer in de buurt van Laura komen. Ze had wel een flinke voorsprong op de nummer drie. Beiden wisten trouwens ook in de buurt te blijven van de snelste mannen. Clari Rolleman van HAC’63 stond eindelijk weer aan de start van een wedstrijdje en pakte gelijk een tweede plaats in de categorie 40+. Op de Pesserun was een aparte categorie voor de jeugdatleten op de vijf kilometer. HAC’63 atletes Tara Benjamins en Lieke Snoeken liepen hier tot vier kilometer samen. In de laatste kilometer liep Tara bij Lieke weg, waarbij ze tweede en derde werden in de jeugdcategorie. Ondanks dat zo’n vijf kilometer nog best ver is voor deze jonge meiden, liepen ze knap vooraan mee tussen de volwassenen.

Hieronder een overzicht van de resultaten:

Jongens t/m 5 jaar – 500 meter : 4e plaats voor Cas Tuller

Meisjes t/m 9 jaar – 1 km             : 3e plaats voor Saar Tuller

Jongens t/m 12 jaar – 2 km         : 1e plaats voor Jurgen Eefting : 5e plaats voor Milan Steenbergen

Meisjes t/m 12 jaar – 2 km          : 5e plaats voor Lieke Vredeveld

Meisjes t/m 17 jaar – 5 km          : 2e plaats voor Tara Benjamins : 3e plaats voor Lieke Snoeken : 4e plaats voor Myrthe Woltinge : 5e plaats voor Daphne Veuger

Vrouwen senioren – 5 km            : 1e plaats voor Laura Prins : 2e plaats voor Marielle Lensen

Mannen senioren – 5 km             : 4e plaats voor Leon van der Lans : 5e plaats voor Marnix Prins

Volledige uitslagenlijst is terug te vinden op uitslagen.nl : https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023091650327

 

tekst: Laura Prins, Antien van der Vegt

Foto’s: Antien van der Vegt, Marc Wegman, Rene Eefting