Ruinen – Op zondag 24 september 2023 vond de Mooi Ruinen Run plaats. Eerst was de jeugd aan de beurt. Daarna konden de volwassenen kiezen uit de vijf of tien kilometer. Met 17 graden Celsius was het een lekkere temperatuur voor zowel de lopers als het publiek. Veel leden van HAC’63 hebben dan ook hun startnummer opgespeld voor deze hardloopwedstrijd.

De jeugd

Meerdere meiden van HAC’63 liepen de 1600 meter. Een vergelijkbare afstand met een mijl. Op dit stratenparcours werd Lieke Vredeveld vijfde in de categorie ‘Meiden 10-12 jaar’.  Ze legde haar race af in 7:07 minuten. Bij de oudste categorie meiden, ‘Meiden 13-15 jaar’, was het nog een spannende strijd om de medailles. Tara Benjamins lukte het net niet om de overwinning te pakken. Maar met een snelle tijd van 5:38 minuten mocht ze verdiend het zilver in ontvangst nemen. Jip Scholing liep overigens dezelfde netto tijd als Benjamins. Doormiddel van de fotofinish bleek dat Scholing net derde was. Ze kreeg dus het brons omgehangen. Lieke Snoeken miste net het podium. Ze liep een strakke tijd van 5:46 minuten en werd hiermee vierde. Daphne Veuger werd knap zevende in 6:14 minuten.

De vijf kilometer

Bij de 5 km was er zeker geen finishfoto nodig. Michiel Veldman kwam solo over de eindstreep. Hij liep een snelle tijd van 16:14 minuten. Rick de Vries volgde zijn teamgenootje op. In een mooie tijd van 17:18 minuten werd hij tweede bij de ‘Mannen senioren’. Bij de ‘Mannen 50+’ mocht Karel Prins het podium beklimmen. In zijn categorie werd hij derde in 20:58 minuten. Bij de dames was Mariëlle Lensen veruit het snelst. Met een tijd van 19:11 minuten had ze bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee. Clari Rolleman behaalde knap de tweede plaats bij de ‘Vrouwen 40+’. Ze liep een tijd van 25:14 minuten. Er liepen nog veel meer atleten van HAC’63 de 5 km. Eenieder heeft een mooie loopprestatie geleverd, want men heeft geprobeerd het beste uit zichzelf te halen. Voor de één betekent dat een persoonlijk record en voor een ander betekent het progressie boeken na een blessure of ziekte.

De tien kilometer

Op de 10 kilometer was er helaas geen podiumplaats voor HAC’63. Desondanks zijn er mooie persoonlijke prestaties geleverd. Arnt Jalvingh liep een thuiswedstrijd. Hij was de snelste HAC’63-atleet. Hij finishte in 40:11 minuten. Manon Vos was de snelste HAC’63-atlete. Ze finishte ruim onder het uur. Ze deed 58:17 minuten over de 10 km.

Kortom: mooi weer en mooie prestaties bij de Mooi Ruinen Run!

Tekst: L. Prins Foto’s :L. Lensen, L. Prins en E. Schonewille

Op de foto’s: We zien de start, M. Lensen (eerste dame) en M. Veldman (eerste man).