Assen – net als de junioren C en D hadden ook de B junioren afgelopen weekend hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op deze laatste dag werd nog één clubrecord verbroken door Maaike Geerling en wisten zowel de jongens als de meiden hun beste score van het seizoen neer te zetten.

De jongens moesten het doen met een klein team bestaande uit: Yohannes Wedzinga, Jan Bouwknegt, Bart Koster en Nick Kerkhof. Door het kleine team konden niet alle onderdelen bezet worden en was van te voren bekend dat HAC’63 bij de jongens niet hoog zou eindigen. Yohannes pakte de punten op de sprintonderdelen. De meeste punten wist hij te scoren op de 400 meter sprint, waar zijn tijd van 56,35 maar liefst 553 punten opleverde. En samen met de 100 meter sprint zorgde Yohannes dat HAC’63 1013 punten voor het sprinten had gekregen. Daarmee scoorde Yohannes de meeste punten vandaag voor het team. Maar Jan Bouwknegt kreeg de meeste punten voor één onderdeel, de 1500 meter. Jan wist als derde over de finish te komen in een tijd van 4:24,64. Een mooie tijd dat maar liefst 626 punten opleverde. Nick Kerkhof liep net als Jan de 1500 meter en deed daarnaast ook de 400 meter sprint. Doordat Jan en Yohannes hier de punten al op hadden gepakt leverde de prestaties van Nick geen punten op. Maar mochten zijn prestaties hebben meegeteld dan had hij toch ongeveer 500 punten te pakken gehad. De laatste man van het team was Bart Koster. Ook hij had een onderdeel te pakken waar geen punten meer te behalen waren, namelijk de 100 meter sprint. Maar hij had daarnaast ook nog de 110 meter horde en verspringen op het programma staan. Ten opzichte van zaterdag was zijn verspringkunsten iets minder succesvol, hij sprong met 4,21 meter ruim 20 centimeter minder ver dan de dag ervoor. Maar deze afstand was toch nog goed voor 170 punten. Als je dat optelt bij de 356 punten die hij kreeg voor zijn prestaties op de horde dan zorgde Bart voor een mooi aantal van 526 punten. In totaal scoorde de jongens 2165 punten en eindigde op een zeventiende plaats.

De meiden daarentegen hadden het team wat beter in balans. Maar ook zij hadden te maken met een klein team. Het grote verschil met de jongens was vooral dat de meiden wat meer technische atleten in huis hadden. Het is niet geheel verassend dat Maaike Geerling de meeste punten op haar naam schreef. Zij wist met onder andere een nieuw clubrecord op de 100 meter horden 1306 punten te scoren voor het meidenteam van HAC’63. Maar Maaike was niet de enige die boven de 1000 punten grens eindigde ook Iris Mulder en Rasmillea Latulola wisten dat voor elkaar te krijgen. Iris kreeg haar punten voor de onderdelen verspringen en de 400 meter sprint. Terwijl Rasmillea het moest hebben van de werponderdelen kogelstoten en speer. Vooral haar stoot over 10 meter bij het onderdeel kogelstoten leverde Rasmillea een mooi aantal punten op. Berber Hofstee liep net als Iris de 400 meter sprint. Maar doordat Berber niet onder de tijd van Iris wist te lopen, leverde dat geen punten op. Voor Berber moesten de punten dus komen op de 100 meter sprint die ze samen met Tamara van den Brink liep. Deze tweestrijd werd wel in het voordeel van Berber beslecht waardoor Berber 395 punten kon toevoegen aan het puntentotaal. Tamara wist helaas geen punten te scoren voor de meiden. Naast de 100 meter sprint, kwam zij ook uit op de onderdelen horde en speer. Maar omdat hier ook de punten ook al waren vergeven stond zij aan het einde van de dag op 0 punten. Toch kan zij terugkijken op een goede dag, want als haar punten wel meetelde scoorde zij zeker 700 punten voor het team. De laatste atleet in dit team was Samantha Vondeling, zij wist nog eens 200 punten toe te voegen aan de dan al 3809 punten. Het laatste onderdeel waar de meiden nog punten konden scoren was de 4×100 meter estafette. De dames wisten in een tijd van 55,38 het stokje van start naar finish te snellen en de 531 punten die dat opleverde zorgde ervoor dat zij aan het einde van de dag met 4540 punten huiswaarts keerden.

Tekst: Remco Bos
Foto: Mario Hofstee Fotografie