Delfzijl – in het Groningse Delfzijl werd afgelopen weekend de Zeemijlenloop georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden worden bij deze wedstrijd afstanden gelopen die zijn gemeten in zeemijlen. Wedstrijden die in Engelse mijlen worden gelopen kennen we allemaal wel, de Cascaderun  is hiervan een mooi voorbeeld. Maar wedstrijden die worden gemeten in zeemijlen komen maar weinig voor. 

De kans om daarom deze afstand te lopen konden een paar atleten van HAC’63 daarom ook niet laten liggen. Alwin Heijting en Eline Glas waren daarom ook in Delfzijl te vinden. Alwin liep de zes zeemijlen, omgerekend 11,112 kilometer. Het parcours bracht hem onder andere langs de haven van Delfzijl. De storm die die dag waaide zorgde daarom wel voor een goede tegenwind op de dijk. Hier had menig loper wel moeite om het tempo goed vast te houden. Uiteindelijk kwam Alwin in een tijd van 37:09 minuten over de finishlijn. Hij werd hiermee eerste in de categorie heren 30+. Maar hij was ook gewoon tweede man overall.

Het was voor Eline Glas weer een tijdje geleden dat ze een wedstrijd had gelopen. In verband met een lichte blessure heeft ze het de afgelopen weken wat rustiger aan gedaan. De eindtijd was daarom voor Eline ook van minder belang. Maar zij wist net als Alwin als tweede over de finish te komen en als eerste in de categorie 30+ te finishen. Met haar eindtijd van 42:29 moest ze alleen Jessica Oosterloo voor zich laten. Daarmee lijkt Eline de draad gewoon weer op te kunnen pakken en op tijd fit te zijn voor het winterseizoen.

Holten – Ook in Holten werd er door de leden van HAC’63 gelopen. Hier werd de Diepe Hel Holterbergloop georganiseerd. Op de Halve Marathon kwamen een aantal HAC’ers in actie. De beste prestatie werd hier geleverd door Bert Karsies die in een tijd van 1:22:04 het parcours aflegde. Hiermee kwam hij als tiende over de finish en miste hij net het podium in de categorie 40+. Vijf minuten later kwam Jeroen-Pieter van der Vliet over de finish. Hij bedwong de Sallandse Heuvelrug in een tijd van 1:27:30. Henriette Hooge werd zeventiende in de categorie vrouwen 50+ en Bert Koster wist op de 10 kilometer als dertigste te finishen in de categorie mannen 50+

Heerde – Bij de Dalli Run in Heerde verscheen Rob van de Graaf aan de start van de vijf kilometer. Hij wist hier in een tijd van 17.55 als vierde te eindigen bij de masters. Het was lange tijd een spannende strijd om de eerste plaats. De gehele top vier finishte namelijk binnen 30 seconden van elkaar.

Tekst: Remco Bos