Afgelopen weekend was de start van de competitie voor junioren B. HAC’63 is met een klein team naar Wijchen afgereisd om daar de clubkleuren te verdedigen. Maar ondanks het kleine team, werden er mooie prestaties geleverd.Bij de jongens werden alle punten door Yohannes Wedzinga gescoord. Hij kwam uit op de 200  meter sprint en op de 800 meter. Op de sprint wist hij met een tijd van 25,84 een dertiende plaats te scoren. Hij kreeg hiervoor 488 punten. Op de 800 meter had hij meer succes. Hier wist hij als vijfde over de finish te komen in een tijd van 2:09,46. Dit was bijna drie volle seconden sneller de 800 meter die hij twee dagen eerder in Wageningen liep. Samen met de 488 punten van zijn sprint bracht hij het punten totaal van de Jongens HAC’63 op 1084.

De meiden hadden gelukkig een betere bezetting. Met vier meiden konden ze bijna alle onderdelen bezetten. Alleen de 800 meter en polsstokhoogspringen bleven onbemand. De meeste punten werden door Maaike Geerling gescoord. Alleen al voor het onderdeel hoogspringen wist het meerkamptalent 726 punten te scoren. Dit wist ze te bereiken door over de 1,50 meter te springen. En hoewel dit geen verbetering is van haar persoonlijk record, is dit wel een verbetering van het clubrecord. Maaike mag namelijk als junior C meedoen als junior B. Dat betekend echter wel, dat als zij als B junior meedoet, de prestaties ook als B junior gelden. Daardoor kan het dat zij nu het clubrecord bij de meisjes junioren B op haar naam heeft gezet. Deze stond ruim tien jaar op 1.48 meter. En daar hield het niet bij op, want op de 100 meter horden wist Maaike als derde over de finish te lopen in een tijd van 16,74. Ook hier was verbrak ze een clubrecord dat al ruim tien jaar stand had gehouden.

Roosmarijn Drent zorgde voor een leuk moment in de wedstrijd. Zij wist namelijk net zover te springen bij het onderdeel hink-stap-sprong als dat ze stootte bij het onderdeel kogelstoten. Bij het kogelstoten wist ze de kogel namelijk op een afstand van 8,76 meter te laten landen. Toen ze even later mocht gaan hink-stap-springen sprong ze een afstand van 8,79 meter. En ondanks dat ze verder sprong dan stootte, leverde het onderdeel kogelstoten haar meer punten op.

Berber Hofstee wist 796 punten te scoren door de sprintonderdelen op haar conto te nemen. Haar tijd van 14,88 leverde het team 378 punten op voor het onderdeel 100 meter sprint. Maar de meeste punten kreeg Berber voor de 200 meter sprint die ze in een tijd van 31,09 wist af te sluiten. De laatste deelneemster bij de meiden was Silke Eppinga. Zij moest ervoor zorgen dat er punten werden gepakt op speerwerpen en discuswerpen. En dat is haar goed afgegaan want ze wist maar liefst 470 punten te verzamelen op deze onderdelen waar het moeilijk is om een hoge score neer te zetten.

Het laatste onderdeel is traditiegetrouw de estafette. Doordat er vier deelneemsters waren, konden de meiden van HAC’63 van start gaan op dit onderdeel. De meiden wisten zonder moeite het stokje over geven aan elkaar op de 4×100 meter. Ze kwamen uiteindelijk in een tijd van 55,94 over de finishlijn. Deze tijd leverde hen 509 punten op, waarmee het puntentotaal van HAC’63 op 4074.

Tekst: Remco Bos
Foto: Peter Hooijer