Kampen – tijdens de tweede competitiewedstrijd van de junioren C en D hebben de atleten van HAC’63 weer enkele mooie dingen laten zien.  Ondanks dat de zon fel brandde en de temperaturen de 30 graden aanraakte, wisten de jonge atleten toch hun hoofd koel te houden en dit resulteerde in hoge puntentotalen en hoge klasseringen.

De meisjes junioren C sloten de dag af met een zesde plaats. Hiervoor hadden ze 4270 punten nodig.  Bijna de helft van deze punten werden door Maaike Geerling gescoord. Op de 80 meter horde kwam ze net te kort om het clubrecord te pakken. Maar haar tijd van 12,97 leverde wel een mooi aantal van 591 punten op. Daarnaast werd ze eerste op het onderdeel hoogspringen en was er een derde plaats op het onderdeel verspringen. Rebecca Leune wist met haar 150 meter sprint 401 punten bij te schrijven. Ze deed ook mee aan de 800 meter waar ze 219 punten wist te scoren. Maar Maud Blijleven wist deze afstand nog beter te lopen, waardoor er nog eens 220 punten bij de 219 punten van Rebecca opgeteld konden worden. Silke Eppinga nam de werponderdelen op zich. Helaas ging het bij het discuswerpen wat minder, maar dat maakte ze weer goed door op het onderdeel speerwerpen 255 punten te pakken. Het was trouwens wel spannend of Samantha Vondeling mee kon doen. Door een lichte blessure aan haar rug, was het moeilijk te zeggen of ze de wedstrijd zou halen. Maar Samantha wou het team niet in de steek laten. Hierdoor kon ook de estafette doorgang vinden aangezien zij daar een schakel in vormde. Al met al wist Samantha 640 punten voor de meiden junioren C te pakken.

Ook voor de meisjes junioren D was er een zesde plaats met bijna evenveel punten. Ook hier leverde de meiden een aantal mooie prestaties. Zo was er een vierde plaats voor Kike Velting op de 1000 meter en werd Nina de Haes vijfde op de 60 meter sprint. Maar de beste prestaties werden geleverd door Famke Wuffing Bosma, een sprong van 4,37 meter leverde haar de tweede plaats en 492 punten op. Ook wist zij een derde plaats te pakken op de 60 meter horden. De overige punten werden gepakt door Lotte Bonimbie, Lieke Geerling en Denise Buning. Deze drie dames zorgden ervoor dat ze, inclusief de estafette, het punten totaal met 2000 punten verhoogde. In totaal hebben de dames ruim 1000 punten meer gescoord dan in hun eerste wedstrijd.

Lars Mulder, Marco Baas, Milan Luteijn, Bart Koster, Wilbert Knol en Sylvan ten Cate wisten op een derde plaats te eindigen bij de jongens junioren C. Zij moesten het niet perse hebben van uitschieters en hoge noteringen. Maar zij wisten vooral als team goed te presteren. En dat werd vooral duidelijk op hun estafette waar zij als tweede over de finish kwamen. Lars Mulder wist de meeste punten te pakken van dit zestal. Dit heeft hij vooral aan zijn sprong over de 1.55 meter bij het onderdeel hoogspringen te danken. Ook hier heeft HAC’63 aanzienlijk meer punten gescoord dan in de eerste wedstrijd.

En ook de jongens junioren D werden vertegenwoordigd in Kampen. Hier was een derde plaats voor Daan Barteld op het onderdeel Hoogspringen de beste klassering. Het leverde het team van HAC’63 541 punten op. Maar hun vierde plek in het klassement komt natuurlijk niet alleen door het hoogspringen. Ook hier was een goed gebalanceerd team voor nodig. Zo zorgden Wouter de Roo en Tim van Es ervoor dat het team 1000 punten rijker werd. Maar ook Ruben Kreeft, Roy Buikema, Mika Roessink en Julian Hogenkamp waren belangrijk om het puntentotaal van 4223 te bereiken.