Afgelopen zaterdag organiseerde AV De Sprinter uit Meppel de Reestrun. Een hardloopwedstrijd over 21,1 kilometer op een afwisselend parcours door de omgeving van Meppel en Staphorst. Een groot aantal HAC’63-atleten reisden af naar Meppel en keerden huiswaarts met meerdere podiumplaatsen. Alwin Heijting mocht na afloop op de hoogste trede van het podium staan, hij won de wedstrijd met ruime voorsprong.

De halve marathonlopers werden als eerste weggeschoten voor 21 kilometer door het mooie Reestdal. Direct na de start op de atletiekbaan van AV De Sprinter werd duidelijk dat HAC’63-atleten Alwin Heijting en Erik Leusink zouden gaan strijden om de overwinning. Een spannende wedstrijd werd het echter niet. Nadat Leusink de kop had genomen op de atletiekbaan, nam Heijting deze al snel over om zijn voorsprong langzaam uit te bouwen. Na een lange solorace keerde Alwin Heijting als eerste weer terug op het sportpark. Hij liep een snelle tijd van 1 uur 12 minuten en 34 seconden. Teamgenoot Erik Leusink volgde na bijna twee minuten en wist daarmee de tweede plaats te bemachtigen. Jeroen Thalen (1:24:21), Evert Jansen (1:24:52), Arjan Gruppen (1:26:55) en Arne ter Heide (1:29:39) finishten respectievelijk als 5e, 6e, 7e en 9e bij de mannen senioren. Tom van Tellingen liep naar een 10e plaats bij de mannen 40+ in 1 uur en 34 minuten.

Bij de dames was er na afloop een plaats op het podium voor Antien van der Vegt. Zij werd 2e in haar categorie in een mooie tijd van 1 uur en 37 minuten. Zowel Alice Balde als Claudia van Tellingen liepen helaas net een podiumplaats mis. Beiden werden 4e in hun leeftijdscategorieën, maar snelden naar mooie tijden.

Tekst: Jacelyn Gruppen