Zuidwolde – Afgelopen zondag vond dwars door het centrum van Zuidwolde de Bikkelloop. Jong en oud streden hier om de eerste plaats. Een frisse dag, maar daardoor perfect loopweer voor snelle tijden en persoonlijke records.

De kleuters beten het spits af tijdens de Bambinoloop. Daarna werd er gestreden op de kilometer. Dat betekende winst bij de meisjes voor HAC’63 atlete Lieke Snoeken. Bij de jongens ging de winst naar Niels Eefting, eveneens trainend bij HAC’63. De tweede plaats was voor Stijn Nanninga en de derde voor Twan Stuiver. Na de jeugd gingen de G-atleten van start.

Naast individuele lopers, werd er ook hard gestreden door de HAC’63 atleten van Visio met hun begeleiders. Elke week trainen zij samen op de atletiekbaan en vandaag konden zij hun conditie meten op de kilometer. Aangemoedigd door vele supporters won Marije Arkes deze thuiswedstrijd bij de dames met een fikse voorsprong, gevolgd door Rian Wemmenhove en Jetty Kuipers. Bij de heren ging de winst naar Jorian Seubers, nadat hij alles moest geven om Marije voor te blijven. De tweede plaats was voor Harron Dekker, die later nog van start ging op de 5 kilometer. De derde plaats ging naar Egbert Veldman.

Ook op de twee kilometer werd er hard gelopen door de jeugdige HAC’63 atleten. Wouter de Roo kwam in een tijd van 6.26 als nummer een over de finish. Tweede en derde werden Wilbert Knol en Ruben Eefting. Op de vijf kilometer stonden veel snelle atleten aan de start. Maarten van Dijk, na een blessure nog niet weer in topvorm, ging nog lang mee in de kopgroep, maar moest er in de tweede ronde toch af. Prijzen waren er voor HAC’63 atleten Jerome Corba (tweede 40+), Jannes Dolfing (tweede 50+), Tamara de Vries (tweede met een mooi nieuw PR), Cathy van Es-Bode (tweede 40+), Anja Bennink (tweede 50+). De tien kilometer werd gewonnen door HAC’63 atleet Alwin Heijting. Hij wist Ben Stellingwerf net voor blijven. De tweede plek bij de 40+ was voor Erwin Akkerman van HAC’63. Bij de dames gingen Stefanie Bouma en Ilona Schra samen op, maar kwam Ilona Schra Uiteindelijk als eerste over de streep. Derde plaats bij de 40+ was voor HAC’63 atlete Antien van der Vegt.

Tekst: Antien van der Vegt