Stuifzand – afgelopen zondag stond alweer de derde editie van de Bork Stuifzandrun op het programma. De dag kon niet beter beginnen voor de organisatie van dit Stuifzandse loopfestijn, het was namelijk de hele dag droog. Heerlijk voor de opbouw van het parcours en erg prettig voor de toeschouwers en supporters.

Vergelijkbaar met 2018 gingen ook dit jaar weer ongeveer 150 atleten van start in de verschillende categorieën. Ook nu weer veel ‘nieuwe’ lopers. De organisatie hoopt van harte dat dit gaat leiden tot groei van de loop in komend jaar (18 oktober 2020, zet maar in de agenda). Rond de herfstvakantie is het altijd afwachten wie er thuis blijven en kiezen voor een loopwedstrijd in de buurt. Elk jaar krijgt de organisatie veel positieve geluiden van de deelnemers over het parcours (snel en mooi) en voldoende verzorging. Het 5 km lange parcours is namelijk erg snel en mooi om een PR te zetten. Tevens waardeert men de mooie loopomgeving die de meeste deelnemers niet verwacht hadden van het onder de rook van Hoogeveen liggende dorp Stuifzand.

Nieuw dit jaar was de 500 meter voor de jeugd t/m 6 jaar waar vijf enthousiaste lopertjes aan de start stonden. Alle andere afstanden waren redelijk vertegenwoordigd. Ook nieuw was dat alle lopers t/m 11 jaar gratis mee konden doen en een er een prijs was voor snelste Stuifzander / Stuifzandse.

Er waren prijzen te verdelen op de 5 en 10 kilometer in de  senioren klasse, 40+ en 50+ voor zowel de dames als de heren.

Alle winnaars van dit jaar:
500 m j. Mike Brandt /m. Anouk Slomp /
1km j. Niels Eefting / m. Tess Kuhnen.
2km j. Ruben Eefting  / m. Milou Karssies.
G.loop – m. Harron Dekker / v. Jenneke Westerhuis.

5km sen. m. Dave Mulderij / v. Eline Glas.
5km 40+ m. Bert Karssies / v. Olga Elling .
5km 50+ m. Rolf de Gier / v. Truus Luten.
10km sen. Ivan Smid / v. Anniek Rabelink .
10km 40+ m. Merwin Dollison / v. Corina Wierbos .
10km 50+ m. Hilko Strijket  / v. Alie Brus.

Voor de complete uitslagen lijst kan je naar uitslagen.nl gaan.  

De organisatie wil alle aanwezige atleten, publiek, sponsoren en zeker alle fantastische vrijwilligers bedanken voor deelname en inzet. Door jullie is het weer een geweldige wedstrijd geworden!

Tekst: Jacqueline ten Brummelhuis
Aanpassingen: Remco Bos
Foto: Elisabeth Helder