Zuidwolde – de 37e ZZVV snertloop bij de voetbalvereniging trok dit jaar diverse HAC’63 atleten op verschillende afstanden. In het parcours zitten al diverse onverharde stukken, maar vooral de 5 kilometer waarvan bijna de helft onverhard is, was dit jaar wel één van de zwaardere edities.

Zuidwoldiger en HAC’63 atleet Ephrem Been ging razendsnel van start op de vijf kilometer en gaf zijn koppositie niet meer uit handen. Met een ruime voorsprong kwam hij over de finish bij de sportvelden. Bij de dames toonde jeugdatlete Sharon Steenbergen zich een klasse apart op deze voor haar relatief lange afstand.  Zij liep gelijk voorin mee bij de mannen. In de tweede helft moest zij wel iets toegeven op haar tempo, maar haar voorsprong was ruim genoeg om deze afstand te winnen. Ilona Stille probeerde nog dichterbij Sharon te komen, maar kon niet genoeg snelheid maken op het glibberige parcours. Zij kwam als tweede over de finish.

HAC’63 atleet Lamko Hulzebos probeerde in het begin nog aan te sluiten bij het hoge tempo van Ephrem, maar aangezien hij de tien kilometer moest volbrengen, koos hij voor zijn eigen tempo. Solo liep hij met gemak naar de winst in deze thuiswedstrijd. Er werd wel flink gestreden om de tweede en derde plaats op deze tien kilometer. Jeroen-Pieter van de Vliet  en Arjan Gruppen liepen de hele wedstrijd zij aan zij en maakten er een pittige strijd van. Uiteindelijk was Jeroen-Pieter de snelste op het iets oplopende sportlaantje in Zuidwolde. Hij kwam net iets eerder over de finish dan Arjan, die overigens een erg sterke wedstrijd liep.

Jeroen Thalen en Evert Jansen moesten beide clubgenoten laten gaan en kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de streep. Bij de dames ging de winst op de tien kilometer naar Antien van der Vegt. Plaatsgenote Wil-Inge Hulzebos kwam als tweede vrouw binnen.

Nieuwleusen – Twee andere HAC’63 atleten gingen van start op de tien kilometer in de Snertloop in Nieuwleusen. Alwin Heijting was oppermachtig en kwam met ruim een minuut voorsprong over de finish. Bij Jannes Dolfing begint de vorm weer terug te komen na een (lichte) blessure, hij stond in deze wedstrijd met een vierde plek net naast het podium.

Tekst: Antien van der Vegt