Naast de Runnersworld Bentincksparkrun en de Halve Marathon in Egmond aan zee, waren er ook nog andere wedstrijden waar de leden van HAC’63 succesvol aan deelnamen. 

Zandstuve Bosloop, Vroomshoop, zaterdag
Dit weekend was er ook de Zandstuve Bosloop, onderdeel van de Vechtdal  cross competitie. Opgezet door Loopgroep de Zandstuve en plaatsvindend  in het Zandstuve bos, dus men hield de naam maar simpel. Er waren natuurlijk ook vertegenwoordigers van HAC’63 aanwezig. Zowel Sabine  Nijstad als Jaqueline ten Brummelhuis pakten een 2e plek, de eerste bij  de vrouwen senioren, de tweede bij de vrouwen 50+, en beide stoere dames  op de lange afstand van 10 kilometer.

Aalden Rondomme, Aalden, zaterdag
Het was alweer de twaalfde editie van wat nu wel beschouwt kan worden als  een winter klassieker. Het zware parcours was onvergeeflijk voor de deelnemers, die hier ook niet verwachtte snelle tijden te gaan lopen.  Aan de karakteristiek dorpselementen waar men langs kwam werd waarschijnlijk niet veel aandacht geschonken, hoewel de historische  boerderijen en landschappen van Aalde dat wel verdienen. Jannes Dolfing was een van de velen die langs de Aelderstroom liep. Hij  werd 1e bij de mannen 40+ op de 6,5 kilometer. In  dezelfde leeftijdscategorie, maar op de 10 kilometer, werd Sandra Medendorp 2e met een tijd van 46:16, een mooie prestatie op dit  zware parcours. Ook voor Harron Dekker was er een podiumplaats, hij werd derde bij op de 1 kilometer bij de g-loop.

Tekst: Hylke Brus en Remco Bos