Pesse – Hoewel de weergoden de Pesserrun niet goed gezind waren, lieten de hardlopers zich niet uit het veld slaan. 65 jeugdlopers en 140 volwassenen gingen ondanks de regenbuien van start. Tijdens de 5 kilometer was het grotendeels droog. Op deze afstand ontstond er een spannende strijd tussen HAC’63-atleten Jef Poelman, Harm-Jan Martens en Bastian Zandbergen.

Voordat de 5 kilometer om 19.00 uur van start ging, was het de beurt aan de jeugd op drie verschillende afstanden. Op de 500 meter voor jongens tot en met 5 jaar was er een eerste plaats voor Jurgen Eefting uit Hollandscheveld, voor plaatsgenoot Gideon Koster en Gillian Kleine uit Fluitenberg. Bij de meisjes werd het hele podium gevuld door Pesse. Zoë Bos ging met de overwinning aan de haal, voor Nora Hup en Elynn Jonker. De jongens en meisjes tot en met 9 jaar liepen 1 kilometer. Mika Keizer uit Ruinerwold bleef met een tijd van 3 minuten en 49 seconden zijn concurrenten bijna een minuut voor. Martijn Zilverberg en Rayen Boode uit Pesse werden 2e en 3e. Bij de meisjes liep Esmee Mulder uit Ruinerwold eveneens naar de overwinning in een mooie tijd. Met 3.56 minuten bleef zij net als Mika onder de 4 minuten. Marit Versfelt uit Meppel werd 2e en Gwen Eikenhorst uit Pesse 3e. De oudere jeugd tot en met 12 jaar werden weggeschoten voor 2 kilometer. Glenn Morsink uit Stuifzand bleef Sem Vos, eveneens uit Stuifzand, 2 seconden voor. Vos bleef op zijn beurt Ruben Eefting uit Hollandscheveld nipt voor in de eindsprint. Beide heren kregen een tijd van 8.13 minuten op hun naam. Bij de meisjes werd Marlinde van der Heide uit Fluitenberg 2e in een tijd van 9.12 minuten.

Na de jeugdafstanden was het de beurt aan de oudere jeugd en de volwassenen op de 5 kilometer. In de eerste kilometer keken koplopers Jef Poelman, Harm-Jan Martens, Bastian Zandbergen en Job IJtsma vooral naar elkaar. Niemand wilde hard starten, maar na een trage openingskilometer nam Poelman het heft in handen en liep weg bij de rest van de groep. Martens kwam in de straten van Pesse weer dichtbij, maar Poelman greep de winst in 16 minuten en 12 seconden. Martens volgde op 2 seconden en Zandbergen werd 3e in 16 minuten en 28 seconden. Job IJtsma werd 4e (16.39 min), voor Alwin Hoorn 5e (16.54 min), Maarten van Dijk 6e (17.06 min) en Dave Hulzebos 7e (17.32 min). In de categorie 13 t/m 16 jaar werd Jan Bouwknegt 1e in 18.39 minuten, voor Wouter de Roo en Tim Medendorp. Rob van de Graaf liep naar de 2e plaats in de categorie mannen 40+ in 18 minuten en 5 seconden. Bij de dames was er een eerste plaats voor Ilona Schra uit Hoogeveen in 19.35 minuten. Zij werd gevolgd door Ilona Stille (Zuidwolde) in 20.24 minuten. Eveneens waren er podiumplaatsen voor Heidy Snijders (2e vrouw 40+ in 22.23 min) en Robin Prent (1e meisje 13 t/m 16 jaar in 21.18 min).