Dalen – Afgelopen zondag vond de 12e editie van de Albert Eising Loop plaats in Dalen. Tijdens het hardloopevenement stonden onderdelen voor zowel de jeugd, volwassenen, mensen met een beperking en teams op het programma. De atleten van HAC’63 wisten op bijna alle onderdelen podiumplaatsen te behalen.

Iets na de middag werd de jeugd tot en met 5 jaar weggeschoten voor de Bambinorun over 500 meter. Jurgen Eefting uit Hollandscheveld liep hierbij naar de overwinning in 2 minuten en 19 seconden. Zijn broer Niels Eefting liep de dubbele afstand bij de jongens 7 en 8 jaar en eindigde hierbij als 3e in 4 minuten en 38 seconden. Guido Karssies volgde Niels op 8 seconden en werd 5e. Mika Keizer won de kilometer bij de jongens 8 en 9 jaar in 3.50 minuten. Jordin Steenbergen uit Zuidwolde liep naar een 5e plaats in deze categorie. Ook Eline Karssies uit Hollandscheveld mocht na afloop plaats nemen op het erepodium. Zij werd 2e bij de meisjes 8 en 9 jaar in 4.37 minuten. Zus Milou Karssies behaalde dezelfde plaats bij de oudere meisjes. Ze liep de 2 kilometer in 8.30 minuten en moest alleen Sharon Steenbergen uit Zuidwolde (8.01 min) voorlaten. Bij de jongens werden Mika Keurzen uit Ruinerwold en Ruben Eefting 2e en 3e op de 2 kilometer. Harron Dekker ging van start bij de 1 kilometer G-loop en liep hierbij naar een mooie 2e plaats.

Op de 5 kilometer was HAC’63-atlete Eline Glas alle dames te snel af. Met een tijd van 18.24 minuten bleef ze clubgenote Iris Velting precies twee minuten voor. Velting eindigde als 2e dame op deze afstand. Rolf Koopman pakte de overwinning bij de mannen 40+ in 18.14 minuten. Trainer Jan ten Cate eindigde net naast het podium op plek 4 bij de mannen 50+. De 10 kilometer werd gewonnen door Alwin Heijting in 34 minuten en 39 seconden. Henry Rutgers is op de weg terug en liep in de categorie mannen 40+ naar een 2e plaats in 36.04 minuten. Bert Karssies liep in deze categorie naar een 4e plaats. Bij de dames was er een podiumplaats voor Ine Strijker. Strijker eindigde meet een tijd van 41.40 minuten op de 2e plaats bij de dames senioren.

Tekst: Jacelyn Gruppen