Langzaam maar zeker begint het normale leven weer op gang te komen. Met nog maar 1 week vakantie te gaan, zie je dat steeds meer atleten weer werken aan hun vorm. Voor sommigen was afgelopen weekend de start van het wegseizoen.

Podiumplaatsen voor Gert-Jan Stevens en Lamko Hulzebos in Staphorst

Staphort – Afgelopen woensdag, tijdens de derde Staphorstdag, werd de 4 mijl van Staphorst georganiseerd. Een flink aantal atleten van HAC’63 gingen van start tijdens deze hardloopwedstrijd over ruim 6,4 kilometer. Snelste HAC’63-atleet was Gert-Jan Stevens uit Hoogeveen.

Stevens bereikte als 2e senior de finish na 20 minuten en 44 seconden. Teamgenoot Erik Leusink moest slechts 6 seconden toegeven op Stevens, maar viel daarmee helaas net buiten de prijzen. Tom Hendrikse uit Assen liep net als Leusink een tijd van 20.50 minuten, maar kwam net iets eerder over de finishlijn, waardoor Leusink als 4e eindigde. Maarten van Dijk liet zien sterk terug te zijn gekomen na een blessure en werd 9e in 22 minuten en 4 seconden. Bij de mannen 35+ waren er top-10 klasseringen voor Albert-Jan de Haan (23.23 min), Rolf Koopman (23.32 min) en Arjan Gruppen (24.06 min). Bij de mannen 50+ greep Lamko Hulzebos uit Zuidwolde de winst in 22 minuten en 8 seconden. Hij bleef zijn concurrenten in deze klasse ruim voor en kan met vertrouwen verder trainen voor het EK marathon voor masters dat over twee weken georganiseerd wordt in het Poolse Wroclaw.

Dubbele overwinning bij Zandstrooisterloop

Schoonebeek – Terwijl een aantal teamgenoten woensdag van start gingen in Staphorst, kozen Alwin Heijting en Eline Glas voor de Zandstrooisterloop in Schoonebeek. Beide HAC’63-atleten gingen van start op de 10 kilometer en moesten 4 ronden afleggen. Voor beiden was dit de aftrap van het wegseizoen en daarom werd besloten om rustig te starten. De eerste twee rondes liet Alwin een aantal andere lopers het kopwerk doen om daarna te versnellen. Hij bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit en wist uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong de winst te pakken in 33 minuten en 33 seconden. Eline Glas had bij de dames geen tegenstand en liep daarom haar eigen wedstrijd. Na vier vlakke gelopen rondes finishte zij zeer ruim als eerste dame in een tijd van 38 minuten en 29 seconden. Een mooie seizoenstart voor beide atleten.

Claudia van Tellingen goed op dreef

Sibculo – HAC’63-atlete Claudia van Tellingen liet de afgelopen week zien goed in vorm te zijn. Tijdens de Losserloop in Losser liep zij naar een mooie 2e plaats bij de dames op de 10 kilometer. Vervolgens pakte ze afgelopen zaterdag de overwinning bij de dames 40+ op de halve marathon bij de Aquaklimcross in Sibculo. Tijdens deze zware halve marathon moest van Tellingen iedere ronde van drie  kilometer 10 zware zandheuvels en 2 waterpassages bedwingen.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Erwin Kreule