Amsterdam – afgelopen weekend werd voor de vijftigste keer de nationale C spelen georganiseerd. Namens HAC’63 namen Britt Roos en Maaike Geerling deel aan dit kampioenschap. Beide dames wisten helaas geen podiumplaats te veroveren, maar hebben wel mooie prestaties geleverd.

Britt Roos eindigde op de 800 meter als vierde. Een mooi resultaat voor de eerstejaars juniore C. Ze wist van te voren dat het een lastige race zou worden. Eén van haar tegenstandsters was namelijk Anne Knijnenburg, de nationaal kampioene van vorig jaar. En ook dit jaar liet Anne zien dat zij de te kloppen persoon was. Daarom was er voor Britt maar één strategie mogelijk, en dat was van start af aan zo snel mogelijk gaan lopen en de koppositie op te eisen. En dat leek aanvankelijk ook te werken wat de eerste ronde liep Britt soeverein vooraan. Bij het ingaan van de tweede ronde behield Britt deze voorsprong ook. Echter met nog zo’n 250 meter te gaan werd Britt gepasseerd door een drietal atleten. Het lukte Britt niet om aan te haken in het tempo, waardoor een kans op het podium verkeken was. Uiteindelijk kwam, zoals verwacht, Anne Knijnenburg als eerste over de finish in een tijd van 2:14,43. Britt volgde met een tijd van 2:17,95 als vierde. Ondanks dat Britt in het verleden wel op het podium heeft gestaan, is deze vierde plaats geen teleurstelling. De Zuidwoldiger atleet liep namelijk een sterke race en is weer een mooie ervaring rijker.

Ook voor Maaike Geerling zat er geen podiumplaats in dit weekend. Op het onderdeel hoogspringen miste ze net aan de finale. Ze kwam ditmaal niet hoger dan 1.50 meter en bij 1,55 meter had ze nog kans op plaatsing voor de finale. Ook op de horde onderdelen wist Maaike geen finaleplaats af te dwingen. Op de 300 meter horden liep zij een tijd van 50,41. Daarmee werd ze vierde in haar serie en alleen de nummer 1 ging rechtstreeks door naar de finale. Maar Maaike leverde met een zestiende plaats wel een mooi resultaat. Op de 80 meter horden moest ze zich proberen te plaatsen voor de halve finale.  De kans op plaatsing voor deze halve finale was groter omdat de nummers twee van de series zich direct kwalificeerde voor de halve finale. Maar helaas lukte het Maaike niet om bij de eerste twee te zitten, haar tijd van 13,90 was de zesde tijd in haar serie. Had zij laag in de 13 gelopen, dan had ze nog kans om op basis van tijd door te stromen. Maar helaas liepen een aantal dames in een andere serie sneller, waardoor die kans ook snel afnam. Ook Maaike kan terugkijken op een mooi toernooi. Ondanks dat ze op geen enkel onderdeel plaatsing voor de finale afdwong, heeft ze wel goede ervaring opgedaan dat ze mee kan nemen naar een volgend toernooi.

Tekst: Remco Bos
Foto: Sjoerd de Roos