Afgelopen woensdag werd de 47e editie van de Alkeloop georganiseerd. Traditioneel vindt deze hardloopwedstrijd plaats in de feestweek van Alteveer en Kerkenveld. De atleten van HAC’63 gingen met een flink aantal overwinningen en podiumplaatsen aan de haal.

Iets voor zessen werd de jeugd tot en met 10 jaar weggeschoten voor een ronde van 1 kilometer door de Alkesingel. Het was Ruben Eefting uit Hollandscheveld die na 2 minuten en 57 seconden als eerste de finishlijn passeerde. Twee dagen eerder behaalde hij ook al een tweede plaats op dezelfde afstand in Gramsbergen bij de Lichtstadloop, waar ook Gerrit Voortman en Trea van Goor mooie podiumplaatsen wisten te veroveren . Nu was er dus de overwinning. Clubgenote Jade Schuitema werd 1e bij de meisjes in 3 minuten en 3 seconden. Tess Kuhnen uit Hollandscheveld volgde Jade op drie seconden en werd 2e. De jongens en meisjes van 11 tot en met 14 jaar liepen de dubbele afstand. Na twee rondjes was er wederom een eerste plaats voor HAC’63. Tim van Es liep voor de eerste keer naar de overwinning in een mooie tijd van 6.31 minuten. Teamgenootje Milou Karssies mocht na afloop, net als Tim, op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Met haar tijd van 6.48 minuten bleef ze de rest van de meisjes ruim voor.

Na de jeugdlopen konden de volwassen hardlopers kiezen voor de 5,5 kilometer of de 10 kilometer. Bij de mannen was er op de korte afstand wederom een overwinning voor HAC’63. Jef Poelman liep naar een tijd net binnen de 18 minuten en bleef daarmee Dave Hulzebos een minuut voor. Frank Everts en Jerome Corba eindigden respectievelijk als 4e en 5e. Op de langste afstand vochten trainingsmaatjes Harm-Jan Martens en Lamko Hulzebos om de overwinning. Het was Martens die na 34 minuten en 24 seconden als eerste de finishlijn passeerde. Hulzebos moest 25 seconden toegeven, maar pakte wederom de overwinning in de categorie mannen 50+. Met deze tijd verbeterde hij eveneens het parcoursrecord in deze leeftijdscategorie. Bij de mannen senioren liep Albert-Jan de Haan naar een mooie 3e plaats in 37.49 minuten. Jeroen-Pieter van der Vliet werd in dezelfde categorie vierde. Bij de prijsuitreiking werd het podium bij de mannen 40+ volledig gevuld met HAC’63-atleten. Jannes Dolfing (36.54 min) bleef Rolf Koopman (37.15 min) en Bert Karssies (37.28 min) voor. Rob van de Graaf mocht op het podium naast Lamko Hulzebos plaatsnemen. Hij werd 2e bij de mannen 50+ in 37 minuten en 11 seconden. Bij de dames liep Ine Strijker onbedreigd naar de overwinning in een mooie tijd net onder de 40 minuten. Cathy van Es-Bode liep naar een knappe 3e plaats in 43.41 minuten. Ilona Stille volgde als vierde dame in 44 minuten en 8 seconden.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Henk Sieders