Ook tijdens het paasweekend waren meerdere HAC’63-atleten actief tijdens wedstrijden in de regio. Op zaterdag werden er podiumplaatsen behaald tijdens de Sleenerzandcross in Schoonoord. Robin Prent werd zowel eerste bij de canicross over 2,5 kilometer als de hardloopcross over 5 kilometer. Als eerst liep zij de canicross met haar hond, waarbij ze alle andere baasjes en honden te snel af was, om vervolgens nog de 5 kilometer cross af te leggen in 24 minuten en 44 seconden. Clubgenote Claudia van Tellingen wist de lange hardloopcross over 10 kilometer ook winnend af te sluiten. Met een tijd van 49 minuten en 52 seconden was zij haar concurrentes ruim voor.

Op Tweede Paasdag reisden Wessel Kranghand en Roel Kleine af naar Texel om daar de Zestig van Texel te lopen. Kranghand werd deze week nog gehuldigd omdat hij vorige week tijdens de Rotterdam Marathon zijn 100ste marathon heeft volbracht. Amper hersteld van deze geweldige prestatie gingen, ook Kleine liep de marathon in Rotterdam, beide heren alweer van start tijdens de ultraloop over 60 kilometer. Tijdens deze wedstrijd werd er gelopen over strand, door het bos en de duinen en kregen de lopers te maken met flinke tegenwind. Na 5 uur 53 minuten en 31 seconden konden Kranghand en Kleine opnieuw een mooie prestatie aan hun lijstje van bijzondere wedstrijden toevoegen.

Eveneens op Tweede Paasdag vond de Klap tot Klaploop plaats. Tijdens deze wedstrijd over 10 kilometer wordt er gelopen van Musselkanaal naar Stadskanaal. Dit jaar kregen de lopers te maken met zware omstandigheden omdat de wind de hele route tegen stond. Desondanks leverden HAC’63-atleten Rob van de Graaf en Jacelyn Gruppen prima prestaties. Van de Graaf finishte in een tijd dichtbij zijn beste persoonlijk record in 36 minuten en 35 seconden. Hiermee werd hij 2e bij de mannen 50+. Gruppen had een iets mindere dag en merkte dat na vele mooie wedstrijden de energie een beetje op was. Haar tijd van 36 minuten en 7 seconden was anderhalve minuut verwijderd van haar persoonlijk record dat ze dit jaar liep. Desondanks wist ze een 3e plaats te veroveren achter twee Keniaanse loopsters. Dit betekende ook dat ze de prijs voor 1e Noordelijke dame mee naar huis mocht nemen.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Remco Bos (huldiging Wessel Kranghands 100ste Marathon)