Ruinerwold – Afgelopen zaterdag vond de 29e Dijkhuizenrun plaats. Naast kortere afstanden voor de jeugd, kunnen de lopers kiezen uit één of twee ronden van 5 kilometer. Afwisselend is het parcours wel te noemen, na een start vanuit het centrum over klinkers, komt er een stukje maïsland, daarna via klinkers, grindpadjes en een onverhard pad langs de sloot weer terug na de finish in het centrum. Van HAC’63 stonden diverse atleten aan de start en in bijna alle categorieën wisten dan ook HAC’63 atleten te winnen.

Op de vijf kilometer, was de winst bij de senioren voor HAC’63 atleet Alwin Hoorn. Voor hem was het een eerste testloop na de vakantie , maar hij wist wel met ruime voorsprong te winnen in een tijd net boven de 17 minuten. Dave Hulzebos (afgelopen woensdag ook al actief in Alteveer) greep hier net naast het podium.  Ilona Stille werd op deze afstand knap derde, nadat zij woensdag al diep gegaan was op de tien kilometer. Tamara de Vries finishte als vierde op zo’n twintig seconden achter Stille. Een mooie derde plaats was er voor Heidy Snijders in de categorie 40+. Bij de mannen ging in deze categorie de winst naar Rob van de Graaf. Een mooie tweede plek was hier voor Rolf Koopman, die de afgelopen maanden het ene PR na het andere neerzet, maar nu nog wat vermoeid was van zijn goede tien kilometer in de Alkeloop.

Lamko Hulzebos, die in voorbereiding is op het Europees Kampioenschap Marathon voor Masters volgende week in Wrowlaw (Polen), gebruikte de Dijkhuizenrun als laatste testloop. Met een goed gevoel won hij de tien kilometer. Eerst leek het nog een strijd te worden wie als eerste doorkwam op de vijf kilometer, vader of zoon Dave, maar deze keer toonde Lamko zich na vele vakantiekilometers de sterkste. Hij finishte uiteindelijk oppermachtig in een tijd van 35.03. Ine Snoeken had lang getwijfeld over de afstand, starten op haar favoriete vijf kilometer, of wat rustiger lopen op de tien. Uiteindelijk ging zij, ook omdat zij woensdag al had gelopen, van start op de tien en wist deze afstand met gemak te winnen. Jeroen-Pieter van de Vliet en Jerome Corba werden respectievelijk eerste en tweede in de categorie mannen senioren. Jannes Dolfing was de snelste man in de categorie 40+, Martin Luteijn werd in deze categorie vierde.

Tekst: Antien van der Vegt